Home » drama luar negara » Eternal Love Drama Cina Terbaru Paling Romantis Dan Box Office 2017

Eternal Love Drama Cina Terbaru Paling Romantis Dan Box Office 2017

Eternal Love Drama Cina Terbaru Paling Romantis Dan Box Office 2017

 

love aka three live three world, drama cina eternal love

Eternal Love a.k.a Three Live Three World, Ten Miles of Peach Blossoms (Bahasa Cina: 三生 三世 十里 桃花; pinyin: San Sheng San Shi Shi lǐ Tao Hua). Adalah satu drama bersiri romantis fantasi 2017 Cina yang dibintangi oleh pelakon-pelakon hebat Cina iaitu Yang Mi dan Mark Chao. Drama ini adalah adaptasi daripada novel xianxia dengan nama yang sama (dikeluarkan sebagai Kepada Sky Kingdom dalam bahasa Inggeris) oleh penulis terkenal Tang Qi. Drama bersiri ini bermula penyiaran di Jiangsu TV dan Dragon TV bermula 30 Januari 2017 dan di Malaysia bermula pada 03/04/2017 setiap hari pada jam 7.00 malam di siaran Astro Chuan JiaHD 308. Jadi mari RP kongsikan  sipnosis Eternal Love Drama Cina Terbaru Paling Romantis Dan Box Office 2017;

 

Sipnosis Drama Eternal Love aka Ten Miles of Peach Blossoms

Selepas peperangan yang dahsyat, puak Dewa perlu membayar harga yang tinggi untuk mengurung Raja Puak Hantu iaitu Qing Cang . 70,000 tahun kemudian, dalam usaha untuk mengelak semula  Raja Puak Hantu untuk lari  membebaskan diri, Bai Qian (Yang Mi)  segala kenangan dan identiti dirinya adalah seorang dewi telah dirahsiakan, telah dihantar ke alam manusia untuk menjalani percubaan untuk untuk menjadi Dewi Tertinggi. Di dunia manusia, dia telah bertemu dengan Ye Hua (Mark Chao) dan kedua-dua telah jatuh cinta. Untuk mengelakkan tragedi yang sama (yang berlaku kepada Sang Ji dan Shao Xin) daripada menimpa, Ye Hua cuba palsukan kematiannya ketika dia menyembunyikan Su Su dari Nine Heaven. Walau bagaimanapun, rancangan Ye Hua akhirnya digagalkan dan Su Su telah dibawa ke Nine Heaven. Su Jin, yang cemburu cinta Ye Hua untuk Su Su, sengaja telah menimbulkan salah faham antara mereka dan menyebabkan Su Su kehilangan matanya. Berfikir bahawa Ye Hua telah mengkhianati beliau, Bai Qian (Su Su) telah melompat daripada  Zhu Xian Terrace. Atas permintaan beliau, semua kenangan dia telah dipadamkan dan dia lupa Ye Hua.

Tiga ratus tahun kemudian, kedua-dua bertemu lagi sebagai dewa. Satu lagi hidup dunia lain, Ye Hua mengiktiraf Bai Qian sebagai wanita yang dicintainya tapi Bai Qian masih kekal acuh tak acuh. Ye Hua mula mengejar Bai Qian untuk kali kedua untuk mendapatkan semula perasaan beliau dan cintanya, dan akhirnya berjaya apabila cintanya  dibalas. Daripada awal hingga akhir, masa terus berjalan dan garis nasib mereka terus bersilang, yang tersangkut daripada tiga nyawa dan tiga dunia.

Watak -watak pelakon
Yang Mi sebagai Bai Qian (白 浅)
Si Yin (司 音)
Su Su (素素)

Bai Qian: adalah Anak bongsu daripada  Raja  musang dan raja perempuan Qing Qiu yang paling dihormati tinggi oleh Dewi dalam alam syurgawi, dan dihormati kerana kecantikannya. Beliau mempunyai personaliti yang baik dan  berterus terang. Walaupun kenangan dan kasih sayang untuk Ye Hua telah dipadamkan, diamula  jatuh cinta dengan dia sekali lagi apabila mereka bertemu di alam syurgawi.

Si Yin: Watak  ​​Bai Qian apabila dia adalah murid Mo Yuan. Pada masa beliau dalam Kun Lun, dia jatuh cinta dengan Li Jing tetapi kemudiannya dikhianati olehnya dan Xuan Nu. kerana syangkan gurunya  Mo Yuan, dia telah cuba pelbagai kaedah untuk membawa dia kembali hidup selepas jiwanya telah dimusnahkan oleh loceng. Dong Huang

Su Su: identiti manusia Bai Qian, dengan segal kenangan dan kuasa beliau dihapuskan. Dia mula jatuh cinta dengan Ye Hua dan berkahwin dengan dia. Walau bagaimanapun disebabkan oleh salah faham, dia melompat daripada teres Zhu Xian dan kembali kepada identiti dewinya.

 

Mark Chao sebagai Ye Hua (夜 华)
Zhao Ge (照 哥)

Ye Hua: adalah Puter Mahkota Black Dragon Sembilan Langit. Mempunyai  tanggungjawab seorang pemimpin masa depan sejak dia dilahirkan, Ye Hua mempunyai personaliti yang tabah dan lebih matang daripada usianya. Dia menyembunyikan kesakitan disebalik sifat tenang beliau, memilih untuk berkorban untuk orang yang disayangi secara senyap-senyap. Berjumpa dan jatuh cinta dengan Su Su semasa lawatan beliau ke dunia manusia ditukar keperibadiannya dan dia menjadi lebih bersemangat.

Zhao Ge: penjelmaan manusia Ye Hua.

Watak-watak lain
Mark Chao sebgai Mo Yuan (墨 渊)

Anak sulung Bapa Syurgawi dan dia adalah dewa perang. Bijak dan matang, beliau dihormati oleh semua dewa dalam Nine Heaven. Beliau juga merupakan saudara kembar Ye Hua .

 

Gambar drama Eternal Love a.k.a Three Live Three World, Ten Miles of Peach Blossoms;

Eternal Love Drama Cina Terbaru Paling Romantis Dan Box Office 2017

 

drma cina eternal love

 

drma cina eternal love

 

sipnosis eternal love drama cina

 

ye hua dan bai qian eternal love

 

ye hua dan bai qian eternal love

 

ni trailer drama Eternal love

 

Apakah kesudahan cinta antara Ye Hua dan Bai Qian, dapatkah Bai Qian ingat kembali kepada Yea Hua , mari sama-sama kita saksikan. Drama ini mendapat sambutan yang hangat dikalangan pengemar drama cina di seluruh dunia kerana ianya begitu romantis. Jadi apalagi tengok jangan tak tengok.-Ramenpedas.com

Sumber :Wikipedia / Ig #Threelivethreeworld / #eternallove

Incoming search terms:

Check Also

Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas Sultan Brunei

Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas Sultan Brunei

  Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas …

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

  Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee Tahniah …

Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia

Viral Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia

  Viral Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia Peminat-peminat Anime jepun, seperti Naruto, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *