Home » Artis lelaki » Biodata Feng Shaofeng Hero Drama Duyung Lelaki Paling Tampan Abad Ini

Biodata Feng Shaofeng Hero Drama Duyung Lelaki Paling Tampan Abad Ini

Biodata Feng Shaofeng Hero Drama Duyung Lelaki Paling Tampan Abad Ini

 

Biodata Feng Shaofeng Hero Drama Duyung Lelaki Paling Tampan Abad Ini

 Feng Shaofeng atau Feng Wei  dan juga dikenali sebagai William Feng, telah lahir pada 7 Oktober 1978. Beliau adalah seorang pelakon Cina. Beliau kini adalah merupakan seorang artis di bawah pengurusan Huayi Brothers. Beliau juga menduduki tempat ke-33 pada 2012 Forbes China Selebriti Senarai 100. 

Dengan menerusi filem The Monkey King 2, Feng telah menyertai kumpulan-kumpulan elit pelakon filem yang dimana kutipan box office filem melebihi 1 bilion yuan di box office Cina.

 

Biodata Feng Shaofeng

Feng Shaofeng telah dilahirkan di Shanghai, China sebagai satu-satunya anak sebuah keluarga mewah. Bapanya dikhabarkan berada dalam perniagaan tekstil. Dipengaruhi oleh kegiatan seni ibunya, Feng mula bermain biola dan mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti kurikulum apabila dia masih kecil. Selepas beliau menamatkan pengajian di sekolah tinggi, beliau telah memohon kepada Teater Akademi Shanghai dan telah diterima dengan biasiswa.

 

 Mula dikenali ramai

Feng mula meraih populariti dan mula dikenali ramai selepas dia membintangi siri televisyen Yu Zheng, drama bersiri cina iaitu Palace pada tahun 2011. Drama bersiri ini mula menjadi hit komersial, dan telah meletakkannya di tempat  pertama dalam slot tayangan nasional, dan juga mendapat salah satu drama yang mempunyai penonton tertinggi dalam setahun dan tontonan dalam talian juga melebihi  paras 100 juta. Peranan beliau sebagai putera kelapan yang lembut tetapi sombong, Yin Si, telah disayangi oleh ramai penonton. Untuk drama tersebut Feng telah memenangi pelakon TV Paling Berpengaruh di 2011 Sina Web Festival dan Pelakon TV Paling Bernilai di 2011 Anugerah TV Drama.

Pada tahun yang sama, beliau juga membintangi filem sejarah, iaitu White Vengeance. Filem ini telah menjadi filem pembukaan di Festival Filem Pyongyang, menerima sambutan yang menggalakkan dan penerimaan kritikal yang baik. Untuk prestasi beliau dalam filem itu, Feng telah memenangi anugerah Pendatang Baru Paling Komersial Bernilai di Festival Filem Harbin 2011. Feng diletakkan ke-41 di Forbes China Celebrity 100 senarai untuk 2011.

Pada tahun 2013, Feng mengambil peranan tituler sebagai Lan Ling Wang dalam drama bersiri sejarah Prince of Lan Ling, yang dimana diaa juga mengambil bahagian dalam pengarahan . Drama beriri ini mula disiarkan pada bulan Ogos 2013, dan dia mula mendapat lebih pengiktirafan di Taiwan. Pada bulan September, beliau membintangi filem Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon, yang mana beliau memenangi anugerah Pelakon Lelaki Paling Popular di Festival Filem Beijing Pelajar 2014.

 

Kejayaan dalam filem

Dengan pengeluaran Filem  The Monkey King 2 pada bulan Februari 2016, Feng dengan rasminya mula menyertai kumpulan elit pelakon yang dimana kutipan filem melebihi 1 bilion yuan di box office Cina.

Pada 24 Julai 2016, drama bersiri Ice Fantasy yang dibintangi Feng sebagai hero dan pengarah bersama, telah ditayangkan di TV Hunan. Drama beriri ini adalah berdasarkan kepada City novel of Fantasy yang ditulis oleh Guo Jingming, dan ianya adalah drama yang paling mahal bajetnya bagi drama televisyen. Tidak lama selepas itu, dia bertemu semula dengan heroinnya dalam Ice Fantasy iaitu  Victoria Song dalam My Best Freinds Wedding, remake kepada filem Cina  1997.

Projek terbaru yang akan datang bagi Feng adalah filem fantasi Yi Dai Yao Jing dengan pelakon hebat Liu Yifei, drama yang akan datang adalah The Starry Night, The Starry Sea(mengenai Ikan duyung lelaki) , prequal The Starry Night, The Starry Sea 2, berdasarkan novel Tong Hua  dan filem  The Monkey King 3, sekuel The Monkey 2.

Jadi mari RP kongsikan beberapa gambar Feng Shaofeng yang tampan dan ensem gila;

 

Biodata Feng Shaofeng Hero Drama Duyung Lelaki Paling Tampan Abad Ini

 

gambar feng shaofeng

 

gambar feng shaofeng

 

biodata feng shoafeng- wu ju lan

 

biodata feng shoafeng- wu ju lan

 

feng shoafeng hero cina pling hensem

 

feng shoafeng hero cina pling hensem

 

Hensem gila kan Feng Shaofeng nih, tambah-tambh dalam drama Ice Fantasy dan The Starry Night The Starry Sea, memang cair habis. Jadi jangn lupa saksikan drama The Starry Night The Starry Sea mengenai seekor ikan duyung lelaki mencari mutiara hayatnya yang nak habis dah. Ramenpedas,com

 

Sumber : Wikipedia / IG #fengshaofeng

 

Incoming search terms:

Check Also

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

  Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee Tahniah …

Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia

Viral Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia

  Viral Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia Peminat-peminat Anime jepun, seperti Naruto, …

Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Dan Resepsi Anak Perempuan Aziz M Osman

Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Dan Resepsi Anak Perempuan Aziz M Osman

  Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Dan Resepsi Anak Perempuan Aziz M Osman tahniah diucapkan kepada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *