Home » Artis lelaki » Biodata Daniel Padilla – (Angelo) Hero Pangako Sa’Yo Yang Cute Sangat

Biodata Daniel Padilla – (Angelo) Hero Pangako Sa’Yo Yang Cute Sangat

Biodata Daniel Padilla - (Angelo) Hero Pangako Sa'Yo Yang Cute Sangat

 

Biodata Daniel Padilla – (Angelo) Hero Pangako Sa’Yo Yang Cute Sangat

Siapa yang tidak kenak dengan Angelo dan Yna dalam bersiri paling popular Pangako Sa’Yo yang sedang hangat ditayangkan di Astro Maya HD 135 setiap hari Isnin-Jumaat, jam 7.00 malam. Pasangan romantis Angelo dan Yna bukan sahaja cukup popular di Malaysia sekarang namun di negara Filipina juga mereka sudah terlalu popular. Ini kerana watak Angelo di dalam drama tersebut memberikan impak yang cukup besar buat Daniel Padilla. Angelo bukan sahaja diminati oleh remaja tetapi mak-mak dan makcik serta anak kecil juga amat meminati drama ini. Jadi mari RP kongsikan Biodata Daniel Padilla – (Angelo) Hero Pangako Sa’Yo Yang Cute Sangat;

Daniel John Ford Padilla (lahir 26 April 1995) adalah seorang warga Filipina dan merupakan seorang pelakon dan juga artis rakaman. Padilla telah dilabelkan sebagai “Teen King” showbiz di Filipina. Dia membuat penampilan televisyen pertamanya sebagi pelakon pembantu dalam ‘soap opera’  Gimik 2010 (2010), sebelum mula mendapat peranan utama dalam Growing Up (2011).  Daniel Padilla juga telah membintangi drama  besiri yang paling banyak tontonannya di Filipino iaitu Princess & I (2012-2013), Got to Believe (2013-2014), dan drama yang membuatkan dia terkenal Pangako Sa ‘Yo (2015-2016) dan sebuah drama bersiri terbaru  La Luna Sangre (2017). Selepas beberapa drama kini Daniel Padilla membuat debut lakonannya didalam filem pula sebagai pelakon pembantu dalam filem 24/7 in Love (2012).

Daniel Padilla juga telah membintangi 10 filem Filipino paling tertinggi kutipan box office iaitu Must Be … Love (2013), Pagpag: Siyam na Buhay (2013) dan filem-filem blockbuster termasuk She’Dating The Gangster (2014), Crazy Beautiful You (2015), Barcelona: A Love Untold (2016) dan filem terbaru bersama kekasih hatinya Kathryn Bernardo –Can’t Help Falling in Love  (2017) . Daniel Padilla juga telah mengeluarkan tiga album double  platinum di Filipina iaitu, self-titled mini album Daniel Padilla  (2012), DJP (2013), I Heart You (2014), album rekod emas I Feel Good (2015), dan album kompilasi DJ ‘Greatest hits (2016). Beliau juga pernah mengadakan konsert headlining iaitu Daniel Live! (2013) DOS (2014), Most Wanted (2015) dan Classics konsert akan datang DJ: Back di Araneta (2017)

Daneil Padilla juga telah memperoleh pelbagai anugerah dan pencalonan dalam televisyen, filem dan seksyen muzik termasuk, FMTM Awards, Anugerah PMPC Star, Metro Festival Filem Manila, tiga Anugerah Fama pencalonan untuk Pelakon Terbaik, Pengkritik Young Circle, GMMSF Box-Office Anugerah hiburan untuk Prince of Filem Filipina selama tiga tahun pada 2014, 2013, dan 2015, Awit Anugerah Jualan Album Terbaik Tahunan pada tahun 2013 dan 2014. Nya hit lagu “Simpleng Tulad Mo” telah memenangi Myx Music Awards untuk Song kegemaran. Dalam kerjayanya, beliau telah menerima tiga Anugerah Muzik Dunia pencalonan pada tahun 2013, dan menjadi Pinoy artis pertama yang memenangi Anugerah Kids’ Choice Awards. 

Gambar-gambar Daniel Padilla yang Hot, Cute dan Hensem sangat;

 

Biodata Daniel Padilla - (Angelo) Hero Pangako Sa'Yo Yang Cute Sangat

 

daniel padilla

 

daniel padilla

 

angelo dan yna

 

angelo dan yna

 

gambar daniel padilla

 

 

Hensem dan cute sangatla Angelo nih, semoga Daniel Padilla akan terus berjaya dan hubungannya dengan Kathryn Bernardo akan berkekalan seperti Marian Rivera dan Dindong Dantes-Ramenpedas.com

Sumber ;Wikipedia 

Incoming search terms:

Check Also

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi

  Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi Tahniah diucapkan kepada Elfira Loy …

Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas Sultan Brunei

Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas Sultan Brunei

  Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas …

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

  Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee Tahniah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *