Home » Advertorial » MAHA 2016 MAHA Terbesar Dalam Sejarah!

MAHA 2016 MAHA Terbesar Dalam Sejarah!

MAHA 2016 MAHA Terbesar Dalam Sejarah!

MAHA 2016 MAHA Terbesar Dalam Sejarah!

Maha 2016 yang telah pun berlangsung pada 1-11 Disember 2016, Di MAEPS Serdang,  Tahun ini MAHA 2016 telah mencatat sejarah apabila  berjaya  mencatat 3.8 Juta Pengunjung dan purata hasil jualan keseluruhan bernilai RM 380 juta.  Hebat Kan?  Kejayaan ini sememangnya patut Dibanggakan ..

maha 2016

Maha mula di anjurkan secara terbuka sejak tahun 2006.. Untuk mendedahkan umum kepada Expo pertanian.. Akhirnya pada tahun 2016 setelah 10 tahun..  Maha 2016  kali ini benar-benar mendapat sambutan yang sangat mengalakkan dan luar biasa malah jumlah bilangan pengunjung yang  hadir sememangnya diluar jangkaan.. berbading hanya 3 juta di tahun 2014

Walaupun RP tak berpeluang untuk turun padang kali ni tapi RP turut rasa teruja dengan kemeriahan MAHA 2016 malah RP sentiasa mengikuti perkembangan media dan juga kawan-kawan yang berpeluang ke MAHA 2016, Tipu la kalau rasa tak cemburu.. RP akan pastikan yang RP akan dapat pergi ke MAHA di tahun-tahun seterusnya…

Terlampau Banyak acara  dan program  yang menarik  di MAHA 2016 sepanjang 11 hari ianya berlangsung jadi jom RP senaraikan..

Apa yang menarik di MAHA 2016??

OUR FOOD OUR FUTURE

Tema MAHA2016  adalah  OUR FOOD OUR FUTURE  dengan tema yang dipilih sudah pastinya pelbagai jenis lambakan makanan yang sedap boleh didapati dan dinikmati di Empayar Makanan MAHA 2016 antara makanan yang mencuri tumpuan adalah

 Bapak Beriani, Air jagung klebang ,  Rock Melon Ice Creamm, Shell Out dan banyak lagi 

jualan makanan MAHA 2016

empayar makanan maha 2016

Menurut pengunjung yang hadir terlalu banyak makanan sedap-sedap sampai tak muat perut nak sumbat huhu

selain itu buah-buahan tempatan yang segar  adalah pilihan utama disini..

durian maha2016

Bukan setakat makanan,  terdapat banyak aktiviti, laman, dan kampung yang korang boleh lawati Antara yang paling popular dan menjadi perhatian ialah Kampung Makcun , Kampung upin Ipin,  Tapak Light Sensation, konsert, Cabutan bertuah, Rumah Terbalik, rumah 3D laman herba, laman perikanan, laman pertanian,Pertandingan Lembu Sado Dan Pameran Kucing, bola sepak bendang,  dan banyak lagi.. 

kampun mak cun maha 2016

aktiviti maha 2016

program maha 2016

MAHA 2016 sangat besar dan luas memang tak habis pusing kalau satu hari je.. rata-rata pengujung sangat berpuas hati dengan penganjuran kali ini.. pengujung juga turut dihiburkan dengan konsert dan persembahan dari artis terkenal tanah air seperti Ratu Rock Ella, Dato Ramli Sarip, Shila Amzah, khalifah dan Projektor band, 

Turut Diadakan Sembahyang jumaat beramai ramai  di Dewan D MAHA 2016 yang  telah dihadiri 3 Ribu  jemaah.. 

sembahyang jumaat maha 2016

MAHA 2016 Memang sangat meriah,  Orang Ramai berpusu-pusu Hadir sejak hari pertama lagi,

Di MAHA 2016 inilah peluang perniagaan dibuka.. disini jugalah korang dapat melihat sektor pertanian, perikanan, pertenakan perniagaan dengan lebih dekat.. inilah cara kita nak sokong perniagaan orang malaysia.. malah Nabi Muhammad SAW sendiri mengalakkan Umatnya  untuk berniaga.. MAHA sememangnya membuka peluang yang lebih luas untuk para perniaga memperkenalkan produk-produk mereka dan produk-produk tempatan, yang sudah pun setanding Antarabangsa..

Malah program seperti ini.. mampu mengeratkan lagi seisi keluarga.. belajar sambil beriadah dan mendedahkan anak-anak muda dengan aktiviti yang lebih bermakna.. MAHA patut diteruskan sampai bila-bila..

Jadi bagi korang yang nak sertai atau dapat info lanjut Mengenai MAHA Di masa akan datang boleh terus ke laman rasmi mereka yang tertera di bawah ini..

Web: www.maha.gov.my  IG : maha_agicultureshow    FB : maha.gov.my   

Akhir kata Tahniah buat Team #MAHA2016 Kerana Telah berjaya mengajurkan program yang sangat berjaya.. dan bersejarah!!!

Jom tengok video kemeriahan MAHA2016

~RP Harap dapat join sekaki di tahun hadapan…hehe #Fighting

Sumber: Fanpage MAHA – Malaysia Agriculture, Horticulture & Agrotourism/ Google/youtube LikeSuka Tv

Incoming search terms:

Check Also

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi

  Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi Tahniah diucapkan kepada Elfira Loy …

Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas Sultan Brunei

Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas Sultan Brunei

  Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas …

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

  Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee Tahniah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *