Home » filem » Sipnosis Rock Bro Filem Terbaru Mamat Khalid

Sipnosis Rock Bro Filem Terbaru Mamat Khalid

Sipnosis Rock Bro Filem Terbaru Mamat Khalid

 

Sipnosis Rock Bro Filem Terbaru Mamat Khalid

Siapa yang tidak pernah menonton komplasi filem Rock pasti merugikan, Ini kerana kedua-dua fiem Rock arahan Mamat Khalid ini sememangnya mmpunyai lawak yang laur biasadan meemunyai mesej yang mendalam. Filem=filem rock yang terdahulu adalah Rock Oo 2005 dan Rock Oo-Rimba Bara Kembali 2013,  mendapat pujian dan sambutan hangat untuk filem melayu. Filem-filem ini mengisahkan tentang zaman penyanyi rock tahun 90an. Kerana memdapat sambutan yang hangat kini Mamat Khalid menghasilkan satu lagi filem kesinambungan Filem Rock iaitu Rock Bro.

Masih mengekalkan Khir Rahman, Soffi Jikan dan  Pekin Ibrahim sebagai teraju utama lagi, filem ketiga ini pasti mendapat sambutan yang hangat lagi, Selain mereka turut ada dalam filem ini adalah, Hasnul Rahmat, Jihan Musa dan ramai lagi. Jadi mari RP kongsikan sedikit Sipnosis Rock Bro Filem Terbaru Mamat Khalid; 

Rock Bro! kali oni diceritakan melalui naratif Jijoe (Khir Rahman), yang di mana pada zaman ini era rock telah berada di kemuncaknya dan seakan menanti fasa kejatuhan dengan kemasukan aliran muzik rap dan hip hop pada awal 90-an.

Kumpulan Rimba Bara sudah lama tidak membuat persembahan menyara hidup sebaliknya lebih memberi fokus pada kerja-kerja sambilan selain mengambil tawaran gig di tapak ekspo tani, yang mana bayaran diterima dalam bentuk buah-buahan dan sayur-sayuran dari penganjur.

Inilah liku-liku hidup seorang rocker yang memperjuangkan muzik rock. Kadangkala ada yang kecundang di tengah jalan, apabila Zul Kapan (Soffi Jikan) mula beralih arah dan menyertai kumpulan rap, 4URU.

Rimba Bara gigih meneruskan perjuangan mereka dalam industri muzik yang penuh dengan permainan politik. Pada masa yang sama, Jijoe telah jatuh cinta pandang pertama dengan Ratu Rock Ella semasa terserempak di studio rakaman King’s Studio. 

Jijoe terlalu sayang Ella sehingga sanggup meninggalkan kehidupan rocker-nya untuk menjadi seorang kontraktor kelas F sebagai bukti yang dia benar-benar sayangkan Ella dan mahukan hidup yang lebih terjamin. Ini membuatkan Rimba Bara mula goyah dan terjadilah konflik antara mereka.

Apa kesudahan kisah cinta Ella dan Jijoe? Dan ke mana arah Rimba Bara selepas ini?

Sipnosis Rock Bro Filem Terbaru Mamat Khalid

filem rock bro

 

Macam best gilew juga filem Rock Bro nih… apalgi jom la serbu w di pawagam 27 Oktober 2016 nanti , gerenti meletup punya. nah RP kongsikan trailer filem Rock Bro-Ramenpedas.com

 

 

 

Sumber: Google/ Youtube

Incoming search terms:

Check Also

Gambar Sekitar Majlis Pernikahan - Resepsi Anis Al-Idrus Dan Hani Era

Gambar Sekitar Majlis Pernikahan – Resepsi Anis Al-Idrus Dan Hani Era

  Gambar Sekitar Majlis Pernikahan – Resepsi Anis Al-Idrus Dan Hani Era Dengan sekali lafaz …

Gambar Anak Kembar Cristiano Ronaldo Mateo Dan Eva Yang bernilai RM980,000-00

Gambar Anak Kembar Cristiano Ronaldo Mateo Dan Eva Yang bernilai RM980,000-00

  Gambar Anak Kembar Cristiano Ronaldo Mateo Dan Eva Yang bernilai RM980,000-00 Setelah sekian lama …

Gambar Sekitar Sambutan Hari Lahir Anakanda TMJ Bertemakan Lili Carnival

Gambar Sekitar Sambutan Hari Lahir Anakanda TMJ Bertemakan Lili Carnival

  Gambar Sekitar Sambutan Hari Lahir Anakanda TMJ Bertemakan Lili Carnival Pada 2 Julai lalu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *