Home » artis korea » Biodata Hero Train To Busan -Gong Yoo

Biodata Hero Train To Busan -Gong Yoo

gambar hero trainto busan gong yoo

Biodata Hero Train To Busan -Gong yoo

Mesti ramai yang dah pun tengok filem hebat korea Train To Busan, bukan setakat hebat tapi betul-betul menjadi blockbuster movie yang box office hampir seluruh dunia!!

Filem nih tidaklah seseram mana,, tapi terapan filem yang laju penuh aksi dan kekuatan watak yang sangat memberi impak kepada penonton.. malah ramai yang mengalami kecelaruan emosi akibat hero utama yang mati…

watak seorang ayah yang dilakonkan oleh gong yoo sangat berkesan malah ramai yang menitiskan air mata.. tapi jangan risau sebab gong yoo hanya mati dalam filem je..

Jejaka kacak dari korea ini sememangnya adalah nama besar di korea.. dan merupakan pelakon yang sangat popular dan berkaliber.. mungkin ada yaag tidak tahu Gong yoo adalah hero utama korean drama popular coffee prince 2007 drama ini sangat mendapat perhatian dan ranting yang tinggi.. sekaligus meletakkan gong yoo sebagai  one of the most popular actors in South Korea.

Jadi  harini RP nak kongsikan Biodata penuh Gong yoo dan gambar-gambar beliau yang hot untuk tatapan korang yang masih bersedih sebab watak  dia mati dalam train to busan!! jom tengok!!!

Biodata Penuh Gong Yoo hero Train To Busan

Nama penuh: Gong Ji-chul

Tarik Lahir : July 10, 1979 (37)

Nama Pentas: Goong Yoo

Tahun Debut: 2001

 

Senarai Drama: 

2001- School 4

2002-Whenever the Heart Beats/Hard Love

2003-20 Years/Screen/My Room, Your Room

2005-Biscuit Teacher and Star Candy

2006-One Fine Day

2007-The 1st Shop of Coffee Prince

2012-Big

2013-Dating Agency: Cyrano (cameo)

2016-Goblin (December, 2016) 

Senarai Filem 

2003-My Tutor Friend/Spy girl

2004-Superstar Mr. Gam/S Diary

2005-She’s on Duty

2010-Silenced

2013-The Suspect

2016-A Man and a Woman/Train to Busan/The Age of Shadows

 

Award Goog yoo

2003-SBS Drama Awards-New star Award (won)

2006-MBC Drama Awards-Special Award, Actor in a Miniseries-One Fine Day (won)

2007-1st Mnet 20’s Choice Awards-Best Style/Excellence Award, Actor (won)

2011-32nd Blue Dragon Film Awards-Popular Star Award-Silenced (won)

2014-48th Taxpayers’ Day-Presidential Commendation/22nd Korea Culture and Entertainment Awards Top Excellence Award, Actor in a Film-The Suspect (won)

 

Koleksi Gambar Hot n cute Gong Yoo 

gambar hot gong yoo

foto hot gong yoo

gambar comel gong yoo hero train to busan

Biodata Hero Train To Busan -Gong yoo

gong-yoo-4

Wow memang cair kan, Dengan pencapaian Demi pencapaian Memang tak heran la gong yoo akan lebih meletup selepas ini..tak sabar nak tunggu korean drama terbaru beliau iaitu Goblin yang akan disiarkan tidak lama lagi… di TVN chanel

Sarangeeee Gong yooo <3 -ramenpedas.com

Incoming search terms:

Check Also

Biodata Dan Gambar Hot Kang Daniel Juara Produce 101- Wanna One

Biodata Dan Gambar Hot Kang Daniel Juara Produce 101- Wanna One

  Biodata Dan Gambar Hot Kang Daniel Juara Produce 101- Wanna One siapa yang mengikuti …

Sipnosis Drama Korea Terbaru The King In Love-Im Shi Wan & Im Yoon Ah

Sipnosis Drama Korea Terbaru The King In Love-Im Shi Wan & Im Yoon Ah

  Sipnosis Drama Korea Terbaru The King In Love-Im Shi Wan & Im Yoon Ah …

Gambar Anak Kembar Cristiano Ronaldo Mateo Dan Eva Yang bernilai RM980,000-00

Gambar Anak Kembar Cristiano Ronaldo Mateo Dan Eva Yang bernilai RM980,000-00

  Gambar Anak Kembar Cristiano Ronaldo Mateo Dan Eva Yang bernilai RM980,000-00 Setelah sekian lama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *