Home » drama terbaru » Sipnosis Drama Terbaru Si Kolot Suamiku Di Astro Ria

Sipnosis Drama Terbaru Si Kolot Suamiku Di Astro Ria

Sipnosis Drama Terbaru Si Kolot Suamiku Di Astro Ria

 

 

 

Drama terbaru adaptasi daripada novel Si Kolot Suamiku karya Fazlyn Ridz akan menemui para penonton di Astro Ria menggantikan drama “Mamat Muka Selengga a.k.a. “Lelaki Macam Dia” . Drama terbaru tersebut diarahkan oleh Eyra Rahman. Mengandingkan pelakon hebat seperti Amar Baharin dan Siti Elizad Sharifuddin sebagai teraju utama. Nantikan tayangannya pada bulan 15 Ogos 2016 nanti.
JUDUL : SI KOLOT SUAMIKU
EPISOD : –
TARIKH ATAU  MASA : 15 Ogos 2016
SIARAN : Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123
PENGARAH : Eyra Rahman
TERBITAN : Mig Pictures
PARA PELAKON : Amar Baharin, Siti Elizad Sharifuddin, Faizal Hussein, Kuza, Atikah Suhaime, Dania Azmi, Vicha Saywho, Waris, Epy Kodiang
 
WATAK-WATAK PELAKON
Amar Baharin sebagai ‘Kudin’
Siti Elizad sebagai ‘Tengku Edrina’
Faizal Hussein sebagai ;Tengku Ehsan’
Kuza sebagai ;Toh Puan Aisyah’
SINOPSIS DRAMA “SI KOLOT SUAMIKU”
Tengku Nur Edrina adalah seorang anak yang degil dan menpunyai ego yang amat tinggi kerana ayahnya berketurunan raja dan emaknya pula dilahirkan di kalangan bangsawan. Angkuh dan bangga dirinya membawa hidupnya jauh daripada nila-nilaii murni seorang wanita Melayu. Disebabkan dia dibesarkan di Kuala Lumpur, maka suasana kampung memang tidak kena langsung dengan jiwa bandarnya. Kepada lelaki seorang itu dia memandang rendah dan jelak! sekali.
Kudin adalah seorang lelaki kampung yang hidup membanting tulang kepada tanah demi untuk mencari rezeki. Kudin sukakan hidup berdikari dan lebih gemar hidup dalam bersederhana dari segala segi. Hidup di kota besar tidak pernah langsung menjadi impiannya, bahkan wanita seperti Edrina tidak pernah akan tersenarai sebagai calon bakal surinya.
Mereka dipertemukan apabila Tengku Ahmad Ehsan mengunjungi Mak Kunah, emak kepada Kudin untuk melunaskan janji lama yang pernah tersimpul kukuh diantara moyang mereka dahulu. Kedatangan lelaki itu untuk membuka cerita yang telah lama terperuk lebih berpuluh tahun lalu, agar segala amanah dan wasiat dapat diselesaikan tanpa ada lagi hutang piutang yang tidak dilunaskan sebelum dia pergi menutup mata.
Perkahwinan yang  dirancangan keluarga membuatkan hidup mereka berdua menjadi kian sesak. Konflik bertambah meruncing apabila Tengku Edrina tidak mahu terus tinggal di kampung, dan manakala Kudin pula enggan berpindah dan bernafas di kota besar.

Bertahanlah Edrina dengan si Kudin dengan segala pelbagai rungutan.  Ketika bunga- berbunga kian mekar, datang  pula si Lisa yang berminat pula dengan Si Kudin. Terujilah rumahtangga mereka. Hinggakan Edrina dan si Kudin kehilangan bayi yang dikandung Edrina. Edrina kembali menjadi putus asa. Melihat keadaan itu si Kudin telah kembali menjadi Tengku Emran. Dia mengambil alih syarikat keluarganya dan segala urusan ladang dan kolam ikan diserahkan kepada kawan baiknya iaitu Moktar untuk mejaganya. Bermulalah sesi pujuk-memujuk dan memikat Tengku Edrina semula.
Endingnya:
Akhirna, mereka bahagia dikurniakan sepasang cahayamata kembar(lelaki dan perempuan) dan anak kedua juga lelaki.
Sipnosis Drama Terbaru Si Kolot Suamiku Di Astro Ria
si kolot suamiku
si kolot suamiku
Selamat menonton, mesti best nh. –Ramenpedas.com
Sumber: Google

Incoming search terms:

Check Also

Sipnosis Drama Duda Pujaan Dara- Kamal Adli Dan Zahira Macwilson

Sipnosis Drama Duda Pujaan Dara- Kamal Adli Dan Zahira Macwilson

  Sipnosis Drama Duda Pujaan Dara- Kamal Adli Dan Zahira Macwilson Jangan lupa untuk menyaksikan drama bersiri …

Sipnosis Drama Terbaru Thailand Leh Ratree Di Mustika HD

Sipnosis Drama Terbaru Thailand Leh Ratree Di Mustika HD

  Sipnosis Drama Terbaru Thailand Leh Ratree Di Mustika HD Beberapa tahun yang lalu drama thailand sememangnya …

Sipnosis Fighter Of Destiny Drama Cina Terbaru Paling Popular

Sipnosis Fighter Of Destiny Drama Cina Terbaru Paling Popular

  Sipnosis Fighter Of Destiny Drama Cina Terbaru Paling Popular Jangan lupa untuk menyaksikan drama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *