Home » berita » Kisah Benar Kenapa Cristiano Ronaldo Tidak Mahu Bertatu

Kisah Benar Kenapa Cristiano Ronaldo Tidak Mahu Bertatu

Kisah Benar Kenapa Cristiano Ronaldo Tidak Bertatu

 

Kisah Benar Kenapa Cristiano Ronaldo Tidak Mahu Bertatu

Siapa yang tidak kenal dengan bintang bola sepak paling terkemuka di dunia, iaitu Cristiano Ronaldo. Dia sememangnya seorang yang amat hebat dan sangat lincah ketika berada di padang. Dia juga amat diketahui umum seorang pemian bola sepak yang berhati mulia dan baik hati.

Sekiranya anada peminat setia Cristiano Ronaldo, pasti anda akan perasan bahawa, pada badan Ronaldo tidak mempunyai sebarang tatu. Aapabila ditanya kepada beliau mengapa dia tidak melukis pun sebarang tatu di badannya, lalu Cristiano Ronaldo pun memberikan jawapan dan sebab yang sungguh istimewa sekali.

Cristiano Ronaldo mengatakan bahawa dia tidak akan mentatu tubuhnya badannya adalah kerana itu akan menyebabkannya tidak akan boleh untuk  menderma darah. Bagi beberapa buah negara mungkin membuatkan  dia terpaksa untuk menunggu selama enam bulan atau sehingga satu tahun sebagai langkah pencegahan terhadap pencemaran silang dan penyakit. Jadi bagi Ronaldo, seni kulit atau bertatu adalah amat tidak berguna baginya.

 

Kisah Benar Kenapa Cristiano Ronaldo Tidak Bertatu

 

Untuk pengetahuan anda juga,  beliau adalah seorang penderma sumsum tulang. Ronaldo telah membuat keputusan untuk menjadi seorang penderma sumsum tulang, selepas salah satu daripada anak rakan sepasukanya yang amat memerlukan pemindahan sum-sum tulang.

“Itu adalah di masa apabila Carlos [Martins] bersama-sama kami di pasukan kebangsaan. Dia ada mengatakan kepada kami tentang masalah yang dihadapi anaknya dan oleh sebab itu, kami para pemain, menunjukkan semangat sepasukan yang besar untuk membantu dia dan anaknya. ini kerana kami tahu itu adalah satu situasi yang sangat rumit untuk dihadapi.

 

cristiano ronaldo
Menurut orang ramai “Menyumbangkan sumsum tulang adalah sesuatu yang akan membuatkan  orang akan berfikir ianya adalah perkara yang sukar untuk dilakukan, akan tetapi sebenarnya itu adalah tidak lebih daripada anda menyumbang darah dan ianya tidak sakit.”

Begitu mulia dan baik sangat hati Cristiano Ronaldo ni kan, dah le ensem, baik hati dan friendly lak tu. Semoga Ronaldo dapat meneruskan apa jua yang ingin dilakukannya. Syabas PP ucapkan. –PaliPali.net

PP minat gilew dengan Cristiano Ronaldo nih.

Sumber: ohmedia

Incoming search terms:

Check Also

Viral Video Eksklusif Majlis Pertunangan Fattah Amin Dan Fazura

Viral Video & Gambar Eksklusif Majlis Pertunangan Fattah Amin Dan Fazura

    Viral Video & Gambar Eksklusif Majlis Pertunangan Fattah Amin Dan Fazura Pada 23/11/2017 …

Sipnosis Drama Korea Terbaru Nothing To Lose- Yun Woo Jin & Park Eun Bin

Sipnosis Drama Korea Terbaru Nothing To Lose- Yun Woo Jin & Park Eun Bin

  Sipnosis Drama Korea Terbaru Nothing To Lose- Yun Woo Jin & Park Eun Bin …

Sipnosis Drama My Coffee Prince - Fattah Amin Dan Janna Nick

Sipnosis Drama My Coffee Prince – Fattah Amin Dan Janna Nick

  Sipnosis Drama My Coffee Prince – Fattah Amin Dan Janna Nick Jangn lupa untuk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *