Home » berita » Kisah Benar Kenapa Cristiano Ronaldo Tidak Mahu Bertatu

Kisah Benar Kenapa Cristiano Ronaldo Tidak Mahu Bertatu

Kisah Benar Kenapa Cristiano Ronaldo Tidak Bertatu

 

Kisah Benar Kenapa Cristiano Ronaldo Tidak Mahu Bertatu

Siapa yang tidak kenal dengan bintang bola sepak paling terkemuka di dunia, iaitu Cristiano Ronaldo. Dia sememangnya seorang yang amat hebat dan sangat lincah ketika berada di padang. Dia juga amat diketahui umum seorang pemian bola sepak yang berhati mulia dan baik hati.

Sekiranya anada peminat setia Cristiano Ronaldo, pasti anda akan perasan bahawa, pada badan Ronaldo tidak mempunyai sebarang tatu. Aapabila ditanya kepada beliau mengapa dia tidak melukis pun sebarang tatu di badannya, lalu Cristiano Ronaldo pun memberikan jawapan dan sebab yang sungguh istimewa sekali.

Cristiano Ronaldo mengatakan bahawa dia tidak akan mentatu tubuhnya badannya adalah kerana itu akan menyebabkannya tidak akan boleh untuk  menderma darah. Bagi beberapa buah negara mungkin membuatkan  dia terpaksa untuk menunggu selama enam bulan atau sehingga satu tahun sebagai langkah pencegahan terhadap pencemaran silang dan penyakit. Jadi bagi Ronaldo, seni kulit atau bertatu adalah amat tidak berguna baginya.

 

Kisah Benar Kenapa Cristiano Ronaldo Tidak Bertatu

 

Untuk pengetahuan anda juga,  beliau adalah seorang penderma sumsum tulang. Ronaldo telah membuat keputusan untuk menjadi seorang penderma sumsum tulang, selepas salah satu daripada anak rakan sepasukanya yang amat memerlukan pemindahan sum-sum tulang.

“Itu adalah di masa apabila Carlos [Martins] bersama-sama kami di pasukan kebangsaan. Dia ada mengatakan kepada kami tentang masalah yang dihadapi anaknya dan oleh sebab itu, kami para pemain, menunjukkan semangat sepasukan yang besar untuk membantu dia dan anaknya. ini kerana kami tahu itu adalah satu situasi yang sangat rumit untuk dihadapi.

 

cristiano ronaldo
Menurut orang ramai “Menyumbangkan sumsum tulang adalah sesuatu yang akan membuatkan  orang akan berfikir ianya adalah perkara yang sukar untuk dilakukan, akan tetapi sebenarnya itu adalah tidak lebih daripada anda menyumbang darah dan ianya tidak sakit.”

Begitu mulia dan baik sangat hati Cristiano Ronaldo ni kan, dah le ensem, baik hati dan friendly lak tu. Semoga Ronaldo dapat meneruskan apa jua yang ingin dilakukannya. Syabas PP ucapkan. –PaliPali.net

PP minat gilew dengan Cristiano Ronaldo nih.

Sumber: ohmedia

Incoming search terms:

Check Also

Resepi Kiub Pati Ayam Homemade Yang Mudah Dan Ringkas

Resepi Kiub Pati Ayam Homemade Yang Mudah Dan Ringkas

  Resepi Kiub Pati Ayam Homemade Yang Mudah Dan Ringkas Pastinya ramai yang amat gemar …

Resepi Viral Mee Kicap Wantan Dan Sup Wantan Adam Corrie

Resepi Viral Mee Kicap Wantan Dan Sup Wantan Adam Corrie

  Resepi Viral Mee Kicap Wantan Dan Sup Wantan Adam Corrie Siapa yang tidak kenal …

Gambar Sekitar Majlis Mohon Restu Laudya Cynthia Yang Bakal Bernikah

Gambar Sekitar Majlis Mohon Restu Laudya Cynthia Yang Bakal Bernikah

  Gambar Sekitar Majlis Mohon Restu Laudya Cynthia Yang Bakal Bernikah Aktres terkenal negara Indonesia iaitu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *