Home » Drama Adaptasi Novel » Aku Bukan Bimbo Drama Terbaru Shaheizy Sam Dan Nadiya Nisaa

Aku Bukan Bimbo Drama Terbaru Shaheizy Sam Dan Nadiya Nisaa

Aku Bukan Bimbo Drama Terbaru Shaheizy Sam Dan Nadiya Nisaa

 

Aku Bukan Bimbo Drama Terbaru Shaheizy Sam Dan Nadiya Nisaa

 Aku Bukan Bimbo Drama Terbaru Shaheizy Sam Dan Nadiya Nisaa adalah drama terbaru adaptasi daripada novel ‘Bimbo’ hasil karya Rin Ahmad yang sedang disiarkan di Astro Ria dan Ria HD. Drama menggantikan drama Isteri vs Tunang. Drama Aku Bukan Bimbo terbitan daripada Global Station Sdn Bhd ini telah diarahkan oleh Riza Baharudin dan dibintangi oleh ramai pelakon-pelakon hebat siaitu Shaheizy Sam, Nadiya Nisaa, dan Zahiril Adzim. Drama sebanyak 20 episod ini telah ditayangkan pada 29 Februari, setiap hari Isnin hingga Khamis pada jam 10 malam di saluran Astro Ria (104) dan Astro Ria HD (123).

TAJUK : AKU BUKAN BIMBO
EPISOD : sebanyak 20 episod
TARIKH TAYANGAN  : pada 29 Februari 2016
HARI & MASA : Isnin-Khamis , jam 10.00 malam
SIARAN : di Astro Ria (104)  & Astro Ria HD (123)
PENGARAH : Riza Baharudin.
TERBITAN : Global Station Sdn. Bhd.
PARA PELAKON : Shaheizy Sam, Nadiya Nisaa, Zahiril Adzim, Bell Ngasri, Afifah Nasir, Shakilla Khoriri, Falisha Crossley,  Dottie, Ardella Aryana, Amai Kamarudin, Riezman Khuzaimi, Ardella Aryana, Dian P Ramlee, Falisha Crossley.

WATAK PARA PELAKON
Shaheizy Sam sebagai ‘Dani Ikram’
Nadiya Nisaa sebagai ‘Elsuraya’
Zahiril Adzim sebagai ‘Azad’
LAGU TEMA ATAU LAGU  OST ‘AKU BUKAN BIMBO’
Lagu : Jatuh
Artis : ‘Faizul Sany’
SINOPSIS DRAMA ‘AKU BUKAN BIMBO’
Dalam hidup Elsuraya, hanya seorang sahaja lelaki yang paling dinantikannya. Bukan bakal kekasih, ataupun jauh sekali bakal suami. Tetapi, seorang lelaki yang telah menyebabkan nyawa keluarganya diragut kejam. Dia terlalu ralat kerana tidak dapat bersama dengan keluarganya dan telah memegang status anak yatim piatu kerana lelaki itu. Siapakah lelaki itu sebenarnya? Azad? Ya ke?
“Astalavista loozzer! With double ‘o and double z’.”
Adakah kerana kata-kata yang telah dilontarkan bertahun-tahun  dulu membuat jiwanya sentiasa parah dan terluka? Ingin sungguh dia untuk bertemu dengan empunya suara jelik itu agar dendamnya lamanya terlunas.
Perkenalan antara Elsuraya dengan Dani Ikram membuahkan bibit-bibit  cinta. SMS menjadi titik permulaan hubungan yang indah itu.
‘Dah gugel douchebag’. Kejamnya. Do I deserve that? – kata Dani Ikram.
‘Do I deserve bimbo?’- kata Elsuraya.
Tanpa disangka-sangka… Azad yang dibenci ialah sahabat baik kepada Dani Ikram. Dan bagi Azad pula… tidak sanggup dia untuk memberitahu Elsuraya tentang perkara sebenarnya kerana terlalu sayangkan persahabatannya dengan Dani Ikram. Dia lebih rela dituduh ‘pembunuh’ walaupun pada hakikatnya insan lainlah yang menyebabkan tragedi hitam itu berlaku. Sementelah, hatinya pun sudah jatuh sayang pada Elsuraya. Dia tidak sanggup untuk melihat sahabat baiknya dan wanita yang sudah mula mengetuk pintu hatinya itu menderita.
Keadaan pula menjadi semakin rumit apabila keluarga cuba menjodohkan Elsuraya dengan Azad. Apatah lagi mereka sememangnya sangat rapat dengan arwah ibu dan bapa Elsuraya. Serasa itu  mereka berasa bertanggungjawab untuk menjaga dan melindungi Elsuraya.
“Su tak nak! Su terlalu benci Azad. Apa auntie merepek ni? Su takkan sesekali bertunang dengan dia.” – Elsuraya.
“Su, cuba tengok lagi jauh. Umur Su sudah makin meningkat. Su perlukan orang untuk jaga diri Su. Keluarga Azad sudah cukup baik dan mampu untuk  jaga Su macam anak merekasendiri dan Azad sendiri tidak kurang apa pun. Lainlah kalau Su sudah ada calon lain. Auntie tak akan paksa.” – Puan Rosanna.
Tetapi, Dani Ikram lebih pantas mendahului. Elsuraya cepat-cepat diikatnya agar tidak terlepas jatuh ke tangan Azad. Azad pula tarik diri demi kebahagiaan Dani Ikram dan Elsuraya.
Saat hubungan mereka sedang memekar, sebuah kebenaran terbongkar! Ayat ‘astalavista loozzer’…with double ‘o and double z’ yang telah diungkapkan oleh Dani Ikram ketika mereka berdua outstation di Seoul, Korea telah membuka mata hati Elsuraya. Ayat itu! Ayat yang telah membuatkan kedua-dua orang tuanya maut dalam kemalangan jalan raya.
Hati Elsuraya mula berbelah bahagi. Antara cintanya kepada Dani Ikram dan dendamnya pada Dani Ikram. Dapatkah dia memaafkan lelaki itu sedangkan dendamnya masih lagi membara? Dapatkah dia reda dengan ketentuan dari Ilahi sekiranya lelaki itulah adalah jodoh untuknya yang telah tertulis di lohmahfuz? Kuatkah dia untuk berperang dengan perasaannya sendiri nanti ? Semuanya bakal terjawab dalam AKU BUKAN BIMBO.
Aku Bukan Bimbo Drama Terbaru Shaheizy Sam Dan Nadiya Nisaa
bimbo sam dan nadiya nisa
bimbo sam dan nadiya nisa
mesti best gilew drama nih… gerenti meletup- PaliPali.net
Sumber: myinfotaip

Incoming search terms:

Check Also

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

  Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee Tahniah …

Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia

Viral Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia

  Viral Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia Peminat-peminat Anime jepun, seperti Naruto, …

Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Dan Resepsi Anak Perempuan Aziz M Osman

Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Dan Resepsi Anak Perempuan Aziz M Osman

  Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Dan Resepsi Anak Perempuan Aziz M Osman tahniah diucapkan kepada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *