Home » Drama Adaptasi Novel » Sipnosis Drama Terbaru Uda Dan Dara Maya HD

Sipnosis Drama Terbaru Uda Dan Dara Maya HD

Sipnosis Drama Terbaru Uda Dan Dara Maya HD

 

Sipnosis Drama Terbaru Uda Dan Dara Maya HD

Berakhir sudah drama telenovela bersiri Malaysia iaitu Memori Cinta Suraya. Drama yang bakal menggantikannya adalah drama terbaru adaptasi daripada novel karya Aisya Sofea iaitu Uda Dan Dara. Sebuah drama daripada terbitan Global Station ini akan diarahkan oleh Ejump Zahir. Pelakon yang memegang watak utamanya adalah  Zul Ariffin dan Siti Saleha. Drama ini juga turut dibintangi oleh Anis Al-idrus, Dynas Mokhtar, Idris Khan, Ezzaty Abdullah, Zuhairah Zahir serta ramai lagi. Ianya akan menemui penonton 24/02/2016 Astro Prima dan Maya HD pada pukul 6-7 petang.
JUDUL : UDA DAN DARA
EPISODE: 60 Episode, TARIKH : 24 Februari 2016, HARI / MASA : Isnin hingga Jumaat, jam 6.00 petang
SIARAN : Astro Prima dan  Maya HD, NOVELIS : Aisya Sofea
PENGARAH : Ejump Zahir, TERBITAN : Global Station Sdn. Bhd.
PARA PELAKON : Zul Ariffin, Siti Saleha, Anis Al-idrus, Idris Khan, Dynas Mokhtar, Dilla Ahmad,  Zuhairah Zahir, Arash Mohd , Ezzaty Abdullah,  Sherry Merlis, Nazia Mustafar, Shahrul Nizam, Shakilla Khoriri, Atiqa Farhana, Balkisyh Semundur Khan, Dania Syafi, Firdaus Ghufran, Putri Damia, Amai Kamarudin, , Tash Yong dan ramai lagi.
SINOPSIS NOVEL UDA DAN DARA,
Kasih sayang yang terbina diantara Siti Mariam dan Izzat Hilman telah musnah sekelip mata angkara perselisihan faham dan atas kehendak keluarga Izzat Hilman. Ibu kepada Izzat Hilman, Mak Cik Zainab mahukan Izzat Hilman dijodohkan dengan anak saudaranya, iaitu Khalidah. Siti Mariam berasa kecewa. Di tambah pula dengan penghinaan daripada  orang yang paling disayanginya, iaitu Izzat Hilman. Walaupun itu hanya cinta di zaman kanak-kanak, tetapi Siti Mariam membawa sengsaranya hingga ke alam dewasa. Dirinya terlalu membenci lelaki yang bernama Izzat Hilman.
Setelah sekian lama terpisah oleh kerana masing-masing mengejar cita-cita, tidak mungkin lagi Siti Mariam akan menerima cinta Izzat Hilman. Kenangan lalu yang amat menghiris hatinya sentiasa bermain-main di hadapan mata. Namun, si uda tidak akan berputus asa. Si dara harus dimiliki tidak kira apa pun yang bakal terjadi.
Izzat Hilman terlalu mahukan hubungan mereka kembali terjalin, akan tetapi tidak pula bagi Siti Mariam. Kenangan silam itu masih membayangi setiap langkahnya. Dia sedar, dahulunya dia adalah seorang gadis yng gemuk bhkan tidak cantik yang selau menjadi bahan ejekan lelaki itu. Tetapi kini apabila dia telah menjadi seorang gadis amat  cantik, yang langsing, tiba-tiba sahaja lelaki itu mulai mendekatinya bahkan  memuji-muji dirinya.
Ya, mungkin juga ada rasa rindu di sebalik  kebenciannya terhadap lelaki itu. Namun, apakan daya dalam diam, Siti Mariam masih lagi tidak untuk mampu membuang perasaan sayang yang ada pada Izzat Hilman. Ah, apabila memikirkan wasiat arwah ibu lelaki itu, dia jadi nanar dan gelisah. Apatah lagi, dengan kemunculan Khalidah yang bagai telah dirancang untuk memisahkan mereka. Hubungan boleh diteruskan, akan tetapi Siti Mariam telah meletakkan syarat. Mereka boleh bersama tetapi perlu bersedia untuk berpisah. Tempoh masa yang diberikan adalah hanya tujuh bulan. Muktamad. Ternyata berat sungguh syarat itu! Namun, si uda tidak peduli. Si dara yng disayangi perlu akur akan cinta sejati mereka. Bagi Izzat Hilman, jodohnya bersama dengan Siti Mariam adlah sangat kuat.
“Abang cuma minta Mar bagi abang peluang sekali ini sahaja lagi, dan abang takkan sia-siakan Mar.”
Sipnosis Drama Terbaru Uda Dan Dara Maya HD
uda dan dara
uda dan dara
gerenti meletup lagi drama kat Maya HD nih, tambah-tambah Zul Ariffin dan Siti Saleha tu.. tak sabar nak tengok- PaliPali.net
Sumber: tehsirap.com

Incoming search terms:

Check Also

Gambar Sekitar Majlis Resepsi Laudya Cynthia Bella Dan Engku Emran Di Bandung

Gambar Sekitar Majlis Resepsi Laudya Cynthia Bella Dan Engku Emran Di Bandung

      Gambar Sekitar Majlis Resepsi Laudya Cynthia Bella Dan Engku Emran Di Bandung …

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi

  Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi Tahniah diucapkan kepada Elfira Loy …

Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas Sultan Brunei

Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas Sultan Brunei

  Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *