Home » berita » Kasut getah Punca Kanak-Kanak Putus Kaki Di Eskalator

Kasut getah Punca Kanak-Kanak Putus Kaki Di Eskalator

Kasut getah Punca Kanak-Kanak Putus Kaki Di Eskalator

Kasut Getah Punca Kanak-Kanak Putus Kaki Di Eskalator

Baru Baru Ini Kita dikejutkan lagi dengan Tragedi seorang kanak-kanak berusia 4 Tahun yang Putus  separuh Kakinya, Akibat Tersangkut Pada Eskalator,  Dan Ini Bukan Kali Pertama  kejadian Seperti Ini Berlaku, Malah Eskalator Juga Pernah Menelan Seorang Wanita Di China.

~Dalam kejadian  Pada 3.30 petang itu, mangsa dikatakan Hendak turun dari tingkat satu menggunakan eskalator Yang berkenaan.

Menurut Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur Azizan Ismail berkata, pihaknya menerima panggilan daripada Bahgian pengurusan bangunan untuk mencari bahagian kaki yang terputus pada 5.43 petang.

Kaki kanak kanak Tersebut tersepit antara panel besi dan tangga. Dia kemudian  dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL)selepas Berjaya dikeluarkan dari eskalator.

“Kami menerima panggilan meminta membantu Kecemasan mencari sebahagian pergelangan kaki yang putus sebelum ditemui pada 6.30 petang dan diserahkan kepada HKL,” katanya.

Budak lelaki berusia empat tahun Itu  putus sebahagian Dari pergelangan kaki kiri akibat tersepit Di Celah eskalator KL Sentral, di sini, petang tadi.

Eskolator tidak mampak merbahaya, dan kanak-kanak memang suka bermain dengannya, Untuk mengelak menaiki Eskolator adalah tidak mungkin.. kerana juga berbentuk keperluan malah hampir 100% pasaraya Atau Tempat yang menyediakan kemudahan ini.

Jadi pengawasan ibu bapa sdalah sangat penting.. bukan saja bagi Kanak-kanak malah  orang dewasa dan  warga emas. Ape yang menyebabkan kejadian ini sering berlaku??  Hasil permantauan PP jenis kasut yang digunakan oleh Kanak-kanak tersebut adalah kasut getah atau lebih dikenali dengan kasut buaya!! Kasut getah jenis ini yang memang biasanya di pakai oleh kanak-kanak , tahukah anda Tragedi Eskalator sering kali dikaitkan dengan kasut jenis ini dan mengapa??

bahaya pkai kasut t Crocs Di Eskalator

 

bahaya KASUT GETAH

 

Ini kerana kasut getah mudah tersangkut atau tertarik jika  Bahagian Kaki anda Berada Terlalu hampir dengan tepi Eskalator. Malah jika lambat mengangkat kaki pun kasut jenis ini mudah tersangkut dan terlekat pada Eskalator.. Fakta ini malah  diakui oleh negara barat.. disana mereka sedang giat menjalankan Kempen Hentikan jualan Kasut Getah Jenis Ini..  di korea Juga Ada Menyebarkan Video Kesan Bahaya Memakai Kasut getah ketika menaiki eskalator.. Jadi Sebagai Langkah Keselamatan Elakkan Anak-anak Anda  memakai Kasut Jenis Ini ataupun Awasi lah anak Anda Dengan Lebih Teliti..

Memang betul Ramai Berpendapat Jangan Salahkan Kasut Jika Kanak-kanak Itu Duduk Di Bahagian Tengah Pekara Ini Takkan Terjadi.. Dan Ada Jugak Yang berpendapat Mak Ayah Yang Kena Jaga.. Tapi Kita Jangan Cepat Menghukum Tak Semua Kanak-kanak Itu Sama Dan mampu Mendengar Cakap!!

Kalau mak Ayah Jaga  24 jam Pun Kalau Pekara Malang Nak Terjadi Tetap Terjadi,

So Bagi  PP Untuk Mengelakkan Keadaan Yang Lebih Buruk Pakaikan Anak-anak Anda Dengan kasut Yang Lebih Selamat..Sekurang kurangnya Anda Dah Ambil Langkah Yang pertama.. Mencegah lebih Baik Dari Merawat betulkan!! PP ngeri Tengok Gambar Kaki Budak tuh Jadi PP Letak Gambar Kasut Je Ye..

Semoga Entri Ni Bermafaat Insyaalah.. =) Dan Semoga Adik Tuh Cepat Sembuh amin-Palipali.net 

Sumber: ramenpedas.com/Fb

Incoming search terms:

Check Also

Viral Video Eksklusif Majlis Pertunangan Fattah Amin Dan Fazura

Viral Video & Gambar Eksklusif Majlis Pertunangan Fattah Amin Dan Fazura

    Viral Video & Gambar Eksklusif Majlis Pertunangan Fattah Amin Dan Fazura Pada 23/11/2017 …

Sipnosis Drama Korea Terbaru Nothing To Lose- Yun Woo Jin & Park Eun Bin

Sipnosis Drama Korea Terbaru Nothing To Lose- Yun Woo Jin & Park Eun Bin

  Sipnosis Drama Korea Terbaru Nothing To Lose- Yun Woo Jin & Park Eun Bin …

Sipnosis Drama My Coffee Prince - Fattah Amin Dan Janna Nick

Sipnosis Drama My Coffee Prince – Fattah Amin Dan Janna Nick

  Sipnosis Drama My Coffee Prince – Fattah Amin Dan Janna Nick Jangn lupa untuk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *