Home » Hiburan » Jom Kenali Barisan Pelakon Utama Ola Bola

Jom Kenali Barisan Pelakon Utama Ola Bola

 

filem terbaru ola bola

 

Jom Kenali Barisan Pelakon Utama Ola Bola

Ola Bola merupakan sebuah filem mengenai sukan Bola sepak arahan Chiu Keng Guan dan dibintangi oleh para pelakon baru sebagai teraju utama iaitu JC Chee, Luqman Hafidz, Saran Kumar Manokaran, Marianne Tan, Katrina Ho,Bront Palarae dan Frankie Lee. Filem ini mengisahkan mengenai kegemilangan pasukan bola sepak kebangsaan Malaysia sewaktu berjaya memasuki Sukan Olimpik Moscow 1980. Filem ini bakal ditayangkan kepada umum pada  28 Januari 2016.

Barisan Pelakon Utama Ola Bola

Jom kita kenali Barisan Pelakon Utama Ola Bola melalui satu artikel yang menarik di bawah  ini:

 

ola bola

 

Menurut Luqman Hafidz, 25, atau ‘Ali’ tidak pernah menyangka akan dapat peluang berlakon sebagai lead role. Ali yang hanya mencuba nasib menghantar resume bagaikan tidak percaya dirinya dipilih untuk watak tersebut.

“Saya menghantar resume saya sejurus selepas saya habis belajar pada Jun 2014. Waktu itu, saya dapat berita dari coach MSN (Majlis Sukan Negara) sedang adakan satu casting bagi mencari pemain bola sepak amatur untuk  satu rancangan Astro. Saya ingatkan mereka sekadar mencari pelakon tambahan. Pergi try  shooting sekali, dapat RM100 and that’s it  “Rupa-rupanya, casting itu diadakan adalah untuk mencari watak utama. Semasa di padang itulah saya bertemu Chiu secara berdepan. Saya pun tak tahu kenapa saya yang dia pilih.

Mungkin cara saya bermain bola sepak itulah yang berjaya memikat hati Chiu agaknya. Sampai sekarang saya rasa macam tak percaya . Ali yang memang aktif dalam sukan bola sepak sememangnya pernah dinobat sebagai ‘Pemain Terbaik Kejohanan’ dalam pertandingan YB Khairy Jamaluddin Cup yang diadakan di UIAM pada beberapa tahun lalu 

 

ola bola

 

Bagi JC Chee, 30, yang memegang watak sebagai ‘Tauke’ pernah  mengambil jurusan mechanical engineering satu ketika dulu. Tauke bagaimanapun terpaksa mengubah haluan hidupnya sebanyak dua kali.

Menurut JC Chee “Saya mengambil jurusan mechanical engineering di Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR) di Setapak. Tapi selepas saya habis belajar, saya terus buat keputusan untuk tidak menjadi engineer. Saya pernah buat latihan praktikal semasa saya belajar dulu dan saya boleh rasa yang bidang ini bukan bidang yang saya minati.

“Jadi, saya pun bertukar haluan dengan  menjadi seorang model. Saya kutip pengalaman sebagai modeling di Singapura dan Taiwan untuk beberapa tahun. Tetapi selepas itu saya sedar karier modeling ini susah untuk  bertahan lama. Jadi saya pun bertukar haluan sekali lagi untuk menjadi seorang pelakon. “Rambut panjang yang saya gayakan dalam filem ini bukanlah rambut saya yang sebenar. Gaya rambut saya memang sentiasa pendek dan kemas. Tetapi rambut palsu yang digunakan itu diperbuat daripada rambut yang  sebenar. Sebab itulah ianya nampak begitu realistik. Feel tahun 80-an untuk filem ini juga dapat dijelmakan melalui gaya rambut tersebut.

 

 

filem terbaru ola bola

 

Bagi Saran Kumar, 21, atau lebih dikenali sebagai ‘Muthu’ sebagi wataknya tidak pernah ada pengalaman menjadi goalkeeper sebelum ini. Sepanjang menjayakan watak Muthu, dia terpaksa menangguhkan satu semester pengajiannya untuk betul-betul fokus pada filem ini

Muthu sememangnya berusaha keras untuk menjadi yang terbaik. “Saya berasa sangat bangga melihat lakonan kami semua di dalam filem ini. Secara peribadinya, saya amat berpuas hati dengan usaha yang saya sudah berikan. Scene yang paling saya suka sekali sudah semestinya babak half time dalam bilik persalinan di mana semua pemain sudah putus harapan.

“Babak ini sememangnya sarat dengan permainan emosi dan saya pula diberi skrip yang paling panjang. Ketika satu pasukan dah give up, sayalah yang diberi watak untuk menaikkan kembali semangat mereka semua untuk teruskan perjuangan. Skrip saya itu penuh dengan kata-kata motivasi yang begitu menyentuh hati. Saya sangat dan amat sukakannya.”

Untuk pengetahun, “Ketika di bangku sekolah menengah, saya bermain untuk pasukan Selangor pada posisi pertahanan sebenarnya. Jadi untuk filem ini pula, saya diberi latihan selama tiga bulan secara personal coaching adalah semata-mata bagi menjayakan watak goalkeeper di dalam filem ini .

Kesemuanya pelakon baru, semoga mereka dapat memberikan lakonan yang mantap dan gerenti meletup filem nih nanti … jom-jom kita pergi tengok. –PaliPali.net

Sumber: Says.com / Astro Shaw

 

Incoming search terms:

Check Also

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

  Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee Tahniah …

Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia

Viral Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia

  Viral Cosplay Anime Jepun Gadis Berhijab Tarik Perhatian Dunia Peminat-peminat Anime jepun, seperti Naruto, …

Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Dan Resepsi Anak Perempuan Aziz M Osman

Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Dan Resepsi Anak Perempuan Aziz M Osman

  Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Dan Resepsi Anak Perempuan Aziz M Osman tahniah diucapkan kepada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *