Home » gambar artis » 6 Tips Diet Untuk Dapatkan Badan Ala Beyonce

6 Tips Diet Untuk Dapatkan Badan Ala Beyonce

  6 Tips Diet Untuk Dapatkan Badan Ala Beyonce

 

 

6 Tips Diet Untuk Dapatkan Badan Ala Beyonce

Siapa yang tidak suka dan minat dengan tubuh molek Beyoncé Knowles? Wanita yang popular dengan lagu  ‘Single Lady’. Penyanyi  ini  memang  menjadi kegilaan  banyak peminat wanita dan lelaki, ini  kerana beliau memiliki  tubuh badan yang cukup indah, cantik, seksi dan sihat, walaupun beliau telah melahirkan anak.  Pasti anda ingin ketahui  caranya bagaimanakah Beyonce menjaga tubuh badannya sehingga boleh menjadi seksi dan cantik selalu.

menurut satu artikel majalah  isteri  penyanyi terkenal Jay Z ini juga melakukan diet serta olahraga rutin agar bentuk tubuhnya ramping dan seksi.  Oleh itu mari PP kongsikan  6 Tips Diet Untuk Dapatkan Badan Ala Beyonce;

 

 • Mempunyai  trainer Sendiri

  Mempunyai  trainer gym sendiri yang dimana akan sangat membantu anda menjalani rutin gym yang ketat. Ini juga apa yang dilakukan Beyonce untuk menjalani kegiatan olahraganya.  Ini kerana apabila kamu  dibimbing oleh  seorang trainer persendirian ianya akan membuatkan anda akan tetap berdisplin untuk melakukan senaman agar mendapatkan bentuk tubuh yang kamu inginkan.

 • Kebiasaan bersukan 5 Minit

  Apabila Beyoncé mempunyai waktu terluang, dia akan melakukan latihan ringan selama 5 minit untuk membakar kalori seperti misalnya squats, push up, sit-up, atau hanya stretching tubuh. Ketika melakukan senaman, dia juga sangat suka mendengarkan musik untuk meningkatkan semangatnya untuk berlatih.

   6 Tips Diet Untuk Dapatkan Badan Ala Beyonce
 • Rajin Berlari

  Paling tidak 15 minit dalam sehari, dia akan  berlari.  Larian adalah satu senaman kardio yang bukan hanya baik membakar lemak, tapi juga menjaga kesihatan jantung, mengencangkan otot kaki dan meningkatkan kapasitas paru-paru . Ini adalah salah satu senaman  kegemaranya, ini  kerana selain sihat secara fizikal, berlari juga boleh mengurangkan  stres.

 • Bersukan 5 kali seminggu

  Untuk menjaga bentuk tubuh yang mantap, Beyoncé melakukan olahraga  sekitar 45 minit hampir setiap hari, lebih tepatnya 5 hari dalam seminggu. Setelah itu pun masih diikuti dengan 30 minit olahraga kardio.

 • Kegiatan yang Padat

  Sebagai diva kelas dunia, tak perlu selalu bersenam pun Beyoncé sudah padat jadual aktivitinya setiap harinya. Latihan tarian, latihan vokal, dan sebagainya membuat wanita ini tetap aktif dan bisa membakar kalori tanpa perlu berusaha.

 • Diet makanan ala Beyoncé

  Beyoncé adalah penggemar sayur-sayuran, dan kini dia gemar makan diet sayuran atau jadi seorang vegetarian. Hal ini mampu membuatnya mengurangi pengumpulan  lemak. Untuk mengganti nutrisi yang tidak ia dapatkan dari daging, dia menggantinya dengan suplemen. dia juga memberitahu bahawa dia membiasakan diri makan dalam sukatan yang kecil, asal kenyang.

Jadi rajin-rajinlah bersenam untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal seperti Beyonce. Selamat mencuba-PaliPali.net

Sumber: Google

Incoming search terms:

Check Also

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi

  Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi Tahniah diucapkan kepada Elfira Loy …

Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas Sultan Brunei

Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas Sultan Brunei

  Gambar Putera Abdul Mateen Yang Teramat Kacak Sekitar Perarakan Khas Sempena Sambutan Jubli Emas …

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee

  Gambar Sekitar Perkahwinan Pelakon Drama Korea Lee Dong Gun Dan Joo Yoon Hee Tahniah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *