Home » ilmu Islam » Rahsia dan Kehebatan Surah Al-Fatihah

Rahsia dan Kehebatan Surah Al-Fatihah

Rahsia dan Kehebatan Surah Al-Fatihah

Rahsia dan Kehebatan Surah Al-Fatihah

Al- fatihah adalah surah yang terdiri dari 7 ayat yang diturunkan di mekah. Semoga surat al- fatihah ini dapat kamu baca dan di amalkan selalu . Selain itu mari PP kongsikan apa Rahsia dan Kehebatan Surah Al-Fatihah;

1 – Surah Al-Fatihah hendaklah dibaca 14 kali sebelum tidur :  Insyallah Suami dan anak-anak akan sentiasa mengingati kita selalu.

2 – Surah Al-Fatihah- Bacalah  41 kali dan ditiup di dalam air dan di minum. Ianya boleh juga  dibuat air mandian : Melepaskan rasa sakit dalaman

3 – Surah Al-Fatihah- Baca 7 kali dan usaplah di kepala pada setiap pagi dan sekali sebelum tidur : dilakukan kepada orang berpenyakit mental.

4 – Surah Al-Fatihah- Baca 3 kali dan ditiup dalam segelas air- minumlah dan baca sambil mengusap kawasan yang berasa sakit.-Sakit yang keterlaluan, insyaallah.

5 – Surah Al-Fatihah- Bacalah 7 kali dan sapukan  ke atas kepala bayi yang suka menangis pada malam hari atau pada bila-bila masa sahaja.

6 – Surah Al-Fatihah- Baca 3 atau 7 kali, gunakan ibu jari dan tekan di bahagian langit-langit, (Mulut) selepas itu kemudian sapu kepada tempat yang berasa sakit, Luka berdarah, terkena sengat lebah, atau jari yang terkepit di pintu.

SUKA DIINGATKAN: BACALAH DALAM KEADAAN YANG KHUSYUK, TAWAKAL KEPADA ALLAH DAN NIATLAH DENGAN JUJUR DN IKHLAS, INSYA-ALLAH IANYA MERUPAKAN PENAWAR YANG TERBAIK KEPADA SEMUA …aminn- PaliPali.net

Sumber: FB

Incoming search terms:

Check Also

7 Waktu Berdoa Untuk Dimurahkan Rezeki

7 Waktu Berdoa Untuk Dimurahkan Rezeki

  7 Waktu Berdoa Untuk Dimurahkan Rezeki Doa merupakan pelindung dan senjata kepada setiap orang …

doa jodoh

Cara Membaca Doa Pendekat Jodoh

Cara Membaca Doa Pendekat Jodoh Bila Sebut Soal Jodoh Kita Takkan Tahu Bila Jodoh kita …

Perlukah Mandi Wiladah Selepas Bersalin

Perlukah Mandi Wiladah Selepas Bersalin

    Perlukah Mandi Wiladah  Selepas Bersalin Selalunya selepas bersalin wanita akan keluar darah nifas dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *