Home » Uncategorized » Majlis Pernikahan Dan Persandingan Shukri Yahaya

Majlis Pernikahan Dan Persandingan Shukri Yahaya

Majlis Pernikahan Dan Persandingan Shukri Yahaya

 

Majlis Pernikahan Dan Persandingan Shukri Yahaya

Pada 20 /11/2015 dan 21/11/2015 telah berlangsungnya majlis Pernikahan yang diadakan di Masjid Tunku Zainal Abidin Putrajaya dan Majlis persandingan yang diadakan di A-Park Kampung Pulau Meranti Puchong, bagi dua mempelai sejoli iaitu Shuri Yahya dan pasanganya Tya Adnan, Pasangan kelihatan begitu anggun dan segak sekali mengenakan busana daripada LUMIERACONCEPT  . Warna tema bagi kedua-dua majlis persandingan dan pernikhan adalah berwarna putih yang dimana  kelihatan begitu suci dan sweet sangat.

Kedua-dua pasangan kelihatan begitu gembira dan bahagia sekali semasa kedua-dua majlis berlangsung. Ramai kenalan artis dan sahabat handal dan saudara mara  turut hadir semasa berlangsungnya kedua-dua majlis. Jom PP kongsikan beberapa gambar romantis dan sweet sangat pasangan ini di Majlis Pernikahan Dan Persandingan Shukri Yahaya dan isterinya Tya Adnan

Majlis Pernikahan pada 20/11/2015

Majlis Pernikahan Dan Persandingan Shukri Yahaya

 

Majlis Pernikahan Dan Persandingan Shukri Yahaya

 

Mjalis Persandingan 21/11/2015

majlis persandingan shukri yahaya

 

shukri yahaya dan isteri

 

shukri yahaya dan isteri

sama cantik sama padan sangat pasangan nih…  sweet jew , semoga berkekaaln ke akhir hayat hendaknya aminn-PaliPali.net

Sumber: IG Shukriyahahaya

Incoming search terms:

!-- nuffnang -->

Check Also

Gambar Sweet Akim Dan Stacy Ketika Honeymoon Di Bali

Gambar Sweet Akim Dan Stacy Ketika Honeymoon Di Bali

Gambar Sweet Akim Dan Stacy Ketika Honeymoon Di Bali

 

Gambar Sweet Akim Dan Stacy Ketika Honeymoon Di Bali

Baru-baru ini Akim dan Stacy telah pun pergi untuk berbulan madu / Honeymoon Di Bali, Indonesia. Khabarnaya Bulan Madu meraka itu telah dianjurkan oleh pihak Maybank untuk program mereka bersama beserta peminat-peminat bertuah Akim dan Stacy.

Untuk tatapan para peminat mereka Akim dan Stacy telah berkongsi gambar eksklusif mereka ketika berbulan madu di Instagram masing-masing. Melihat pada gambar yang telah dikongsikan,  sememangnya sweet sangat pasangan merpati dua sejoli ni dan memang jelas terpancar sinar kebahagiaan bagi pasangan yang baru sahaja berkahwin atau pengantin baru ini. Bukan sekadar hanya percutian semata-mata, Akim dan Stacy juga kelihatan sedang meraikan honeymoon / bulan madu mereka itu dengan suasana yang begitu meriah sekali dan gembira sekali.

Banyak juga gambar tempat-tempat menarik yang mereka lawati semasa percutian tersebut telah turut dikongsikan untuk tatapan peminat kesayangan mereka. Rata-rata ramai peminat komen pada gambar di Instgram mereka  turut mendoakan semoga Akim dan Stacy akan kekal bahagia hingga ke Jannah. Sweet sangat gambar-gambar yang telah dikongsikan oleh mereka. Anak Stacy juga iaitu Bella turut ikut semasa percutian bulan madu tersebut. Jom PP kongsikan beberapa Gambar Sweet Akim Dan Stacy Ketika Honeymoon Di Bali;

Gambar Sweet Akim Dan Stacy Ketika Honeymoon Di Bali

 

akim dan stacy honeymoon

 

akim dan stacy honeymoon

 

sweet je kan bulan madu pasangan dua sejoli nih kan… PP doakan semoga Akim dan Stacy cepat-cepat dapat baby yang comel-comel.

Sumber: Erafm / IG Stacy

 

Incoming search terms:

Gambar Sweet Akim Dan Stacy Ketika Honeymoon Di Bali

 

Gambar Sweet Akim Dan Stacy Ketika Honeymoon Di Bali

Baru-baru ini Akim dan Stacy telah pun pergi untuk berbulan madu / Honeymoon Di Bali, Indonesia. Khabarnaya Bulan Madu meraka itu telah dianjurkan oleh pihak Maybank untuk program mereka bersama beserta peminat-peminat bertuah Akim dan Stacy.

Untuk tatapan para peminat mereka Akim dan Stacy telah berkongsi gambar eksklusif mereka ketika berbulan madu di Instagram masing-masing. Melihat pada gambar yang telah dikongsikan,  sememangnya sweet sangat pasangan merpati dua sejoli ni dan memang jelas terpancar sinar kebahagiaan bagi pasangan yang baru sahaja berkahwin atau pengantin baru ini. Bukan sekadar hanya percutian semata-mata, Akim dan Stacy juga kelihatan sedang meraikan honeymoon / bulan madu mereka itu dengan suasana yang begitu meriah sekali dan gembira sekali.

Banyak juga gambar tempat-tempat menarik yang mereka lawati semasa percutian tersebut telah turut dikongsikan untuk tatapan peminat kesayangan mereka. Rata-rata ramai peminat komen pada gambar di Instgram mereka  turut mendoakan semoga Akim dan Stacy akan kekal bahagia hingga ke Jannah. Sweet sangat gambar-gambar yang telah dikongsikan oleh mereka. Anak Stacy juga iaitu Bella turut ikut semasa percutian bulan madu tersebut. Jom PP kongsikan beberapa Gambar Sweet Akim Dan Stacy Ketika Honeymoon Di Bali;

Gambar Sweet Akim Dan Stacy Ketika Honeymoon Di Bali

 

akim dan stacy honeymoon

 

akim dan stacy honeymoon

 

sweet je kan bulan madu pasangan dua sejoli nih kan… PP doakan semoga Akim dan Stacy cepat-cepat dapat baby yang comel-comel.

Sumber: Erafm / IG Stacy

 

Incoming search terms:

Eksklusif Majlis Pernikahan Angah Raja Lawak & Wawa

Eksklusif Majlis Pernikahan Angah Raja Lawak & Wawa

Eksklusif Majlis Pernikahan Angah Raja Lawak & Wawa

Eksklusif Majlis Pernikahan Angah Raja Lawak & Wawa

Pelakon dan pelawak Angah Raja Lawak (38) telah pun selamat diijabkabulkan awal pagi tadi dengan permasuri hatinya Amira Asyura Abd Razak (20) atau lebih dikenali dengan panggilan Wawa,
Majlis berlangsung di rumah pengantin perempuan.. di Melaka Perdana Resort Homes,
dengan Hanya sekali lafaz wawa kini sah menjadi isteri kepada Iskandar Shah Hashim (Angah Raja Lawak) Pasangan Comel ini telah pun bertunang sejak  awal january tahun lalu, angah juga memberikan hantaran sebanyak rm 15 ribu ringgit malaysia, serta mas kahwin iaitu seutas rantai emas dan sebentuk loket berlian,

Inilah namanya cinta tidak mengenal usia , jarak umur mereka jauh hampir 18 tahun.. tapi kerana cinta dan kasih akhirnya mereka tetap bersatu, Angah dan Wawa kelihatan sangat serasi bersama, Su,a PP tengok insyallah kita doakan perkahwinan yang Mereka bina ini Akan berkekalan hingga ke akhir usia,

Majlis resepsi dan persandingan Pasangan Ini pula bakal dilansungkan esok bertempat di Dewan Tun Ali. Bukit Katil, Melaka

Angah Memakai Baju Persalinan Melayu berwarna Kelabu manakala Wawa memilih warna peach pastel untuk majlis pernikahan mereka awal pagi tadi, Wawa Kelihatan sangat ayu manakala  Angah kelihatan sangat bersemangat dan ceria sepanjang majlis berlangsung,  malah ramai rakan artis yang turut datang memberikan sokongan memeriahkan majlis seperti Din Wahab dan Zalif Sidek dan ramai lagi..

gambar angah raja lawak nikah

foto nikah angah raja lawak

angah raja lawak selamat bernikah

gambar pernikahan angah angah raja lawak

Angah Kini Sedang Bertanding di pentas maharaja lawak mega 2016 dalam kumpulan LOL bersama Tauke Jambu, dan Ajak shiro.. adakah rezeki Berkahwin mampu membantu menobatkan kumpulan LOL sebagai juara?? sama-sama kita nantikan…

Tahniah PP ucapakan pada Angah dan juga Isteri Tercintanya Wawa.. Semoga pasangan comel  ini bahagia selamanyaa aminn

~PP tak sabar tunggu majlis resepsi mereka pula-Paramenpedas.com 

Sumber: IG @angah_lawaking /BH

Incoming search terms:

Eksklusif Majlis Pernikahan Angah Raja Lawak & Wawa

Eksklusif Majlis Pernikahan Angah Raja Lawak & Wawa

Pelakon dan pelawak Angah Raja Lawak (38) telah pun selamat diijabkabulkan awal pagi tadi dengan permasuri hatinya Amira Asyura Abd Razak (20) atau lebih dikenali dengan panggilan Wawa,
Majlis berlangsung di rumah pengantin perempuan.. di Melaka Perdana Resort Homes,
dengan Hanya sekali lafaz wawa kini sah menjadi isteri kepada Iskandar Shah Hashim (Angah Raja Lawak) Pasangan Comel ini telah pun bertunang sejak  awal january tahun lalu, angah juga memberikan hantaran sebanyak rm 15 ribu ringgit malaysia, serta mas kahwin iaitu seutas rantai emas dan sebentuk loket berlian,

Inilah namanya cinta tidak mengenal usia , jarak umur mereka jauh hampir 18 tahun.. tapi kerana cinta dan kasih akhirnya mereka tetap bersatu, Angah dan Wawa kelihatan sangat serasi bersama, Su,a PP tengok insyallah kita doakan perkahwinan yang Mereka bina ini Akan berkekalan hingga ke akhir usia,

Majlis resepsi dan persandingan Pasangan Ini pula bakal dilansungkan esok bertempat di Dewan Tun Ali. Bukit Katil, Melaka

Angah Memakai Baju Persalinan Melayu berwarna Kelabu manakala Wawa memilih warna peach pastel untuk majlis pernikahan mereka awal pagi tadi, Wawa Kelihatan sangat ayu manakala  Angah kelihatan sangat bersemangat dan ceria sepanjang majlis berlangsung,  malah ramai rakan artis yang turut datang memberikan sokongan memeriahkan majlis seperti Din Wahab dan Zalif Sidek dan ramai lagi..

gambar angah raja lawak nikah

foto nikah angah raja lawak

angah raja lawak selamat bernikah

gambar pernikahan angah angah raja lawak

Angah Kini Sedang Bertanding di pentas maharaja lawak mega 2016 dalam kumpulan LOL bersama Tauke Jambu, dan Ajak shiro.. adakah rezeki Berkahwin mampu membantu menobatkan kumpulan LOL sebagai juara?? sama-sama kita nantikan…

Tahniah PP ucapakan pada Angah dan juga Isteri Tercintanya Wawa.. Semoga pasangan comel  ini bahagia selamanyaa aminn

~PP tak sabar tunggu majlis resepsi mereka pula-Paramenpedas.com 

Sumber: IG @angah_lawaking /BH

Incoming search terms:

Cara Mudah Menyegarkan Kembali Sayuran Yang Layu

Cara Mudah Menyegarkan Kembali Sayuran Yang Layu

Cara Mudah Menyegarkan Kembali Sayuran Yang Layu

 

Cara Mudah Menyegarkan Kembali Sayuran Yang Layu

Bagaimana cara menyegarkan kembali sayuran yang sudah layu? Ada kalanya, meskipun sudah dimasukkan ke dalam peti ais, sayuran yang anda simpan tetap akan menjadi layu. Ianya selalu terjadi  pada sayuran-sayuran  hijau yang mengandungi banyak air. Akibat terlalu lama disimpan, cairan yang ada di dalamnya sayuran tersebut akan mengalir  keluar sehingga membuatkan sayuran tersebut menjadi layu. Sayangkan, jadi mari PP kongsikan Cara Mudah Menyegarkan Kembali Sayuran Yang Layu:

 

  1. Bahan-bahan yang diperlukan :
  • Sayuran
  • Buah lemon
  • Air
  • Pisau
  • Mangkuk

Cara-caranya :

  1. Potonglah bahagian pangkal batang sayuran sepanjang 1 cm.  Jikalau sayuran yang anda miliki masih dilengkapi akarnya, skip langkah ini.
  2. Ambil air setengah mangkuk sahaja. Ini kerana jika sayuran terendam dalam air yang banyak , bahagian daun sayuran akan  membusuk.
  3. Kemudian, tambahkan jus  lemon ke dalam mangkuk tersebut. Jus lemon digunakan sebagai pembasmi kuman dan bakteria.
  4. Masukkan sayuran tadi ke dalam mangkuk tersebut, lalu dibiarkan selama 1-3 jam. Fuala! Sayuran pun akan berubah kembali menjadi  segar ksemula

 

Ini boleh terjadi kerana  salah satu sifat air adalah mampu meresap melalui celah-celah kapiler dan oleh sebab itulah  kita boleh menggunakan air untuk mengisi tubuh sayuran tersebut. Sementara itu, pemotongan batang dilakukan agar daya serapnya menjadi lebih kuat. Selepas itu air akan meresap naik ke batang sayuran dan menyebar ke seluruh bahagiannya. Hasilnya, sayuran pun menjadi segar kembali.

2. Langkah yang lain pula rendamkan sayuran ke dalam semangkuk air dan sedikit garam dan sayuran akan kembali segar.

3. Balutkan sayuran ke dalam surat khabar kemudian barulah di simpan ke dalam peti sejuk.

selamat mencuba-PaliPali.net

Sumber:arafuru.com

Incoming search terms:

Cara Mudah Menyegarkan Kembali Sayuran Yang Layu

 

Cara Mudah Menyegarkan Kembali Sayuran Yang Layu

Bagaimana cara menyegarkan kembali sayuran yang sudah layu? Ada kalanya, meskipun sudah dimasukkan ke dalam peti ais, sayuran yang anda simpan tetap akan menjadi layu. Ianya selalu terjadi  pada sayuran-sayuran  hijau yang mengandungi banyak air. Akibat terlalu lama disimpan, cairan yang ada di dalamnya sayuran tersebut akan mengalir  keluar sehingga membuatkan sayuran tersebut menjadi layu. Sayangkan, jadi mari PP kongsikan Cara Mudah Menyegarkan Kembali Sayuran Yang Layu:

 

  1. Bahan-bahan yang diperlukan :
  • Sayuran
  • Buah lemon
  • Air
  • Pisau
  • Mangkuk

Cara-caranya :

  1. Potonglah bahagian pangkal batang sayuran sepanjang 1 cm.  Jikalau sayuran yang anda miliki masih dilengkapi akarnya, skip langkah ini.
  2. Ambil air setengah mangkuk sahaja. Ini kerana jika sayuran terendam dalam air yang banyak , bahagian daun sayuran akan  membusuk.
  3. Kemudian, tambahkan jus  lemon ke dalam mangkuk tersebut. Jus lemon digunakan sebagai pembasmi kuman dan bakteria.
  4. Masukkan sayuran tadi ke dalam mangkuk tersebut, lalu dibiarkan selama 1-3 jam. Fuala! Sayuran pun akan berubah kembali menjadi  segar ksemula

 

Ini boleh terjadi kerana  salah satu sifat air adalah mampu meresap melalui celah-celah kapiler dan oleh sebab itulah  kita boleh menggunakan air untuk mengisi tubuh sayuran tersebut. Sementara itu, pemotongan batang dilakukan agar daya serapnya menjadi lebih kuat. Selepas itu air akan meresap naik ke batang sayuran dan menyebar ke seluruh bahagiannya. Hasilnya, sayuran pun menjadi segar kembali.

2. Langkah yang lain pula rendamkan sayuran ke dalam semangkuk air dan sedikit garam dan sayuran akan kembali segar.

3. Balutkan sayuran ke dalam surat khabar kemudian barulah di simpan ke dalam peti sejuk.

selamat mencuba-PaliPali.net

Sumber:arafuru.com

Incoming search terms:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.