Home » Informasi » Rahsia Tersirat Disebalik Nombor Rumah Anda

Rahsia Tersirat Disebalik Nombor Rumah Anda

Rahsia Tersirat Disebalik Nombor Rumah Anda

Rahsia Tersirat Disebalik Nombor Rumah Anda

Rumah adalah tempat untuk semua ahli keluarga berteduh, tetapi pernahkah anda terfikir mengapa atau sebab apa anda memilih rumah yg anda diami sekarang? Apa nombornya?  Mari kita selidik apa Rahsia Tersirat Disebalik Nombor Rumah Anda . Oleh itu jom kita kira apakah no yang mewakili rahsia disebalik no rumah anda.

Cara Kiraan:
Nombor 17 = (1+7) =8
Jadi angka rumah anda ialah 8. Sila baca keterangan 8 di bawah….

Nombor 156
= (1+5+6)  =12
12 = (1+2)  =3

Jadi angka rumah anda ialah 3. Sila baca keterangan 3 di bawah….

Keteranggannya;

Rumah nombor 1
Penghuni yang tinggal di rumah ini biasanya dikatakan mempunyai tanggungjawab yg besar terhadap keluarga. Kamu juga sering akan berasa kesepian, oleh itu cubalah mencari hobi yang sesuai untuk mengisi masa lapang kamu. Kamu juga harus mencari banyak peluang untuk bersantai bagi merehatkan fikiran dan tubuh kamu. Sentiasalah menghadapi hari-hari yang akan mendatang dengan penuh ceria dan gembira.

Rumah nombor 2
Orang yang tinggal di rumah ini akan selalu dibebani dengan masalah orang lain. Jangan terlalu banyak menyendiri. Carilah rakan-rakan untuk berbual. Kamu yang bernaung di bawah zodiak Cancer akan tertarik dengan angka ini. Rumah ini akan dapat memberikan banyak kenangan kepada penghuninya. Cubalah…

Rumah nombor 3
Biasanya mereka yang tinggal di rumah bernombor ini adalah bercita-cita tinggi dan amat menggemari pengembaraan dan percutian. Oleh yang demikian mereka berani mengambil risiko tanpa memikirkan akibatnya dengan lebih mendalam lagi. Para penghuninya juga sangat mementingkan ‘kesempurnaan’ dalam segala-gala hal bahkan juga rumah mereka mempunyai tempat-tempat yang disediakan khas untuk meletakkan barang tertentu mengikut kesesuaian. Mereka jenis ini amat menitik beratkan tentang soal kecantikan dalaman dan luaran di sekitar rumah, sehinggakan setiap orang yang datang akan merasa tenang dan senang, serta sering menimbulkan rasa iri hati pada jiran-jiran.Namun juga harus diingat , mereka yang berbintang Sagitarus amat gemar mengunjungi rumah penghuni di rumah nombor 3.

Rumah nombor 4
Penghuni di rumah nombor jenis ini agak sukar untuk diramalkan.Hidup si penghuni sering di kelilingi oleh masalah, membuatkan kehidupan seseorang itu tidak akan berasa tenang. Jadi tidak hairanlah sekiranya penghuni di rumah ini kerap kali bertemu pakar psikologi dan kaunselor. Jika kamu berpindah ke rumah yang bernombor ini, pasti kehidupan kamu akan berubah secara dramatis. Mereka yang lahir di bawah bintang Aquarius pula akan tertarik pada nombor jenis ini. Rumah jenis ini memang agak berlainan jika hendak dibandingkan dengan rumah yang lain.Tapi harus diingati , jangan terlalu boros di dalam berbelanja.

Rumah nombor 5
Wow, rumah jenis ini boleh diibaratkan seperti di hotel. Sesiapa sahaja boleh keluar masuk di rumahmu, bagi mereka yang tinggal di rumah nombor ini selalunya jenis orang yang amat suka berusaha dan berniaga. Mereka akan juga mendapat keuntungan yang besar dalam perniagaan mereka. Biasanya mereka yang bernaung di bawah zodiak Virgo dan Gemini akan tertarik dengan nombor ini. Namun begitu para penghuninya sering mendapat penyakit kulit. Polisi insuran sering mendapat perhatian khusus dari pernghuni rumah ini. Mereka juga sering menerima panggilan telefon dan surat yang tersalah alamat. Rumah nombor ini juga dikatakan mewah dengan kebendaan.

Rumah nombor 6
Penghuni yang tinggal di rumah yang bernombor ini sememangnya jenis yang suka bercucuk tanam. Ini kerana angka 6 ini berkait rapat dengan tumbuh-tumbuhan. Ianya juga, dikatakan lambang kematangan. Para penghuninya mempunyai daya kreativiti yang sangat tinggi. Tidak mustahil kamu akan menemui bakat-bakat yang tersembunyi pada diri para penghuninya. Mereka yang berbintang Taurus dan Libra menyukai nombor ini walaupun ianya menyimpan pelbagai misteri yang tersembunyi. Kamu juga sangat sesuai dengan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan muzik. Rumah kamu juga sering menjadi tumpuan rakan-rakan dan saudara mara yang sukakan layanan yang kamu berikan.

Rumah nombor 7
Satu angka yang ‘aneh’ . Tidak dapat dijelaskan dengan kata-kata apakah misteri yang tersembunyi dan para penghuninya sering bermain-main dengan teka-teki. Sebelum kamu menduduki rumah tersebut, sila periksa dahulu semua kemudahan asas terutamnya sistem bekalan yang boleh mendatangkan masalah kepada kamu nanti. Dikatakan kamu yang menghuni rumah nombor ini akan sering berulang alik ke hospital, sama ada kerana kamu atau ahli keluarga kamu yang sakit, malah kamu juga akan sering pergi untuk melawat rakan-rakan atau saudara mara yang sakit. Sepanjang kamu tinggal di rumah tersebut , kamu akan sentiasa melakukan perubahan dari segi penyusunan perabot di dalam rumah. Kamu mudah dihinggapi penyakit pada bahagian kaki. Kamu yang bernaung di bawah zodiak Pieces tertarik untuk mendiami rumah nombor ini. jangan terlalu boros dalam berbelanja dan fikirkanlah masa depan kamu. Berbelanjalah secara lebih rasional.

Rumah nombor 8
Rumah ini lebih digemari oleh golongan yang sudah berumur jika dibandingkan dengan para remaja. Penghuninya amat gemar mengumpul jam tangan dari  pelbagai jenis bentuk  dan jenama serta menunjukkan waktu yang berlainan.  Sebelum berpindah ke rumah ini, sila periksa dahulu dalam persekitaran rumah itu terutamanya bahagian struktur tanah.Warga Capricorn sangat tertarik untuk mendiami rumah ini berbanding dengan nombor lain, sebaliknya, ianya akan  mendatangkan kerugian pula kepada warga Aquarius. Banyakkan makan sayuran dan kamu seharusnya prihatin terhadap kesihatan kamu terutamanya yang berkaitan dengan pemakanan.

Rumah nombor 9
Penghuni yang tinggal di rumah yang mempunyai angka 9 ini, biasanya tidak suka mengakhiri persahabatan dengan kekerasan dan permusuhan. Disebabkan sikapmu yang telalu behati-hati itulah ,telah menyebabkan kamu kurang berminat untuk menjemput rakan-rakan bertandang ke rumah kamu. Namun begitu kamuadalah seorang yang peramah dan jujur.  Mereka yang berbintang Aries dan Scorpio tertarik dengan angka ini. Bahkan ia sering mengundang kebahgiaan di dalam hidup kamu yang menghuni di rumah ini.Mengembara dan ingin mendalami sesuatu yang baru adalah tabiat semulajadi bagi mereka yang menghuni rumah ini.Kamu pandai mengatur masa depanmu agar tidak terpesong dari landasan hidupmu seperti yang dicita-citakan selama ini.

haa banyk rahsiakan nombor rumah kita, selamat mengkaji-PaliPali.net

Sumber: rosemahiza.blogspot

 

Incoming search terms:

!-- nuffnang -->

Check Also

Sipnosis What’s Wrong With Secretary Kim Drama Korea Terbaru- Park Seo Joon

Sipnosis What’s Wrong With Secretary Kim Drama Korea Terbaru- Park Seo Joon

Sipnosis What’s Wrong With Secretary Kim Drama Korea Terbaru- Park Seo Joon

Sipnosis What’s Wrong With Secretary Kim Drama Korea Terbaru- Park Seo Joon

Jangan lupa untuk menayksiakn Drama Korea terbaru iaitu Wrong With Secretary Kim lakonan hebat pealkon popular korea yang ensem sangat iaitu Park Seo Joon (Kill Me Heal Me, She Was Pretty, Hwarang,Fight For My Ways) dan Park Min Young (City Hunter, Healer , Seven Days Queen).  

Drama ini telah mula ditayangkan pada 07/06/2018 di saluran 395 TVN Asia, pada setiap hari Khamis dan Jumaat jam 9.45 malam. Drama ini adalah diadaptasi daripada novel dan webtoon popular korea dengan tajuk yang sama. Jadi mari RP kongsikan Sipnosis What’s Wrong With Secretary Kim Drama Korea Terbaru- Park Seo Joon;

 

Sipnosis drama What’s Wrong With Secretary Kim

Drama ini adalah berdasarkan novel nama yang sama oleh (정경윤 / Jung Kyung-Yoon) yang pertama kali diterbitkan pada 03 April 2013 oleh Gaha dan juga Webcomic oleh Kim Young Mi yang pertama kali diterbitkan pada tahun 2016 melalui kakao.com juga berdasarkan novel nama yang sama.

Ianya berkisarkan tentang  seorang naib presiden yang narsis tetapi cukup kacak ( Park Seo Joon) dan setiausahanya yang cukup berkebolehan selama sembilan tahun tetapi tiba-tiba ingin berhenti kerja ( Park Min Young). 

 

Tajuk: 김비서 가 왜 그럴까 / What’s Wrong With Secretary Kim
Juga dikenali sebagai: Why Secretary Kim?
Tajuk Cina: 金 秘書 為何 那样
Genre: Pejabat, Romantik
Episod: 16 Episod
Rangkaian penyiaran: tvN- (Malaysia -395 TVN Asia)
Tempoh penyiaran: 2018-Jun-06 hingga 2018-Julai-26 (Malysia -07/06/2018)
Masa penerbangan: Rabu & Khamis 21:30 (Malaysia- Khamis & Jumaat- 9.45 malam)

 

Watak -watakutama

Park Seo Joon sebagai Lee Young Joon
Park Min Young sebagai Kim Mi So
Lee Tae Hwan sebagai Lee Sung Yun

Orang-orang di sekitar Lee Young Joon

Kim Byung Ok sebagai Lee Ho Jin (bapa Lee Young Joon)
Kim Hye Ok sebagai Puan Choi (ibu Lee Young Joon)

Orang-orang di sekitar Kim Mi So

Baek Eun Hye (백은혜) sebagai Kim Pil Nam
Heo Sun Mi (허순미) sebagai Kim Myeong Hee
Jo Duk Hyun sebagai bapa Mi So

Yoo Myung Group

Kang Ki Young sebagai Park Yoo Shik
Hwang Chan Sung sebagai Ko Kwi Nam
Pyo Ye Jin sebagai Kim Ji Ah
Lee Yoo Joon sebagai Jung Chi In
Hwang Bo Ra sebagai Bong Se Ra
Lee Jung Min sebagai Lee Young Ok
Kim Jung Woon sebagai Park Joon Hwan
Kang Hong Suk sebagai Yang Chul (Setiausaha Lee Young Joon)
Kim Ye Won sebagai Sul Ma Eum (setiausaha Yoo Shik)

Lain-lain

Hong Ji Yoon sebagai Oh Ji Ran (model)

Pengarah: Park Joon Hwa
Penulis skrip: Jung Eun Young

Gambar-gambar pelakon drama What’s Wrong With Secretary Kim

 

Sipnosis What’s Wrong With Secretary Kim Drama Korea Terbaru- Park Seo Joon

 

drama terbaru park seo joon

 

drama terbaru park seo joon

 

 

drama korea terbaru why secreatary kim

 

drama korea terbaru why secreatary kim

 

drama terbaru park min young

 

Jadi jangan lupa untuk meayaksikan drama ini yang sememangnya dinanti-nantikan oleh pemiant Park Seo Joon di seluruh dunia termasuk RP. Best dan kelakar drama nih, tambah-tambah Park Seo Joon semakin hensem dan seksi. Tengok jangn Tak Tengok- Ramenpedas.com

Sumber : koreandrama.org / IG #whatswrongwithsecretarykim

 

Incoming search terms:

Sipnosis What’s Wrong With Secretary Kim Drama Korea Terbaru- Park Seo Joon

Sipnosis What’s Wrong With Secretary Kim Drama Korea Terbaru- Park Seo Joon

Jangan lupa untuk menayksiakn Drama Korea terbaru iaitu Wrong With Secretary Kim lakonan hebat pealkon popular korea yang ensem sangat iaitu Park Seo Joon (Kill Me Heal Me, She Was Pretty, Hwarang,Fight For My Ways) dan Park Min Young (City Hunter, Healer , Seven Days Queen).  

Drama ini telah mula ditayangkan pada 07/06/2018 di saluran 395 TVN Asia, pada setiap hari Khamis dan Jumaat jam 9.45 malam. Drama ini adalah diadaptasi daripada novel dan webtoon popular korea dengan tajuk yang sama. Jadi mari RP kongsikan Sipnosis What’s Wrong With Secretary Kim Drama Korea Terbaru- Park Seo Joon;

 

Sipnosis drama What’s Wrong With Secretary Kim

Drama ini adalah berdasarkan novel nama yang sama oleh (정경윤 / Jung Kyung-Yoon) yang pertama kali diterbitkan pada 03 April 2013 oleh Gaha dan juga Webcomic oleh Kim Young Mi yang pertama kali diterbitkan pada tahun 2016 melalui kakao.com juga berdasarkan novel nama yang sama.

Ianya berkisarkan tentang  seorang naib presiden yang narsis tetapi cukup kacak ( Park Seo Joon) dan setiausahanya yang cukup berkebolehan selama sembilan tahun tetapi tiba-tiba ingin berhenti kerja ( Park Min Young). 

 

Tajuk: 김비서 가 왜 그럴까 / What’s Wrong With Secretary Kim
Juga dikenali sebagai: Why Secretary Kim?
Tajuk Cina: 金 秘書 為何 那样
Genre: Pejabat, Romantik
Episod: 16 Episod
Rangkaian penyiaran: tvN- (Malaysia -395 TVN Asia)
Tempoh penyiaran: 2018-Jun-06 hingga 2018-Julai-26 (Malysia -07/06/2018)
Masa penerbangan: Rabu & Khamis 21:30 (Malaysia- Khamis & Jumaat- 9.45 malam)

 

Watak -watakutama

Park Seo Joon sebagai Lee Young Joon
Park Min Young sebagai Kim Mi So
Lee Tae Hwan sebagai Lee Sung Yun

Orang-orang di sekitar Lee Young Joon

Kim Byung Ok sebagai Lee Ho Jin (bapa Lee Young Joon)
Kim Hye Ok sebagai Puan Choi (ibu Lee Young Joon)

Orang-orang di sekitar Kim Mi So

Baek Eun Hye (백은혜) sebagai Kim Pil Nam
Heo Sun Mi (허순미) sebagai Kim Myeong Hee
Jo Duk Hyun sebagai bapa Mi So

Yoo Myung Group

Kang Ki Young sebagai Park Yoo Shik
Hwang Chan Sung sebagai Ko Kwi Nam
Pyo Ye Jin sebagai Kim Ji Ah
Lee Yoo Joon sebagai Jung Chi In
Hwang Bo Ra sebagai Bong Se Ra
Lee Jung Min sebagai Lee Young Ok
Kim Jung Woon sebagai Park Joon Hwan
Kang Hong Suk sebagai Yang Chul (Setiausaha Lee Young Joon)
Kim Ye Won sebagai Sul Ma Eum (setiausaha Yoo Shik)

Lain-lain

Hong Ji Yoon sebagai Oh Ji Ran (model)

Pengarah: Park Joon Hwa
Penulis skrip: Jung Eun Young

Gambar-gambar pelakon drama What’s Wrong With Secretary Kim

 

Sipnosis What’s Wrong With Secretary Kim Drama Korea Terbaru- Park Seo Joon

 

drama terbaru park seo joon

 

drama terbaru park seo joon

 

 

drama korea terbaru why secreatary kim

 

drama korea terbaru why secreatary kim

 

drama terbaru park min young

 

Jadi jangan lupa untuk meayaksikan drama ini yang sememangnya dinanti-nantikan oleh pemiant Park Seo Joon di seluruh dunia termasuk RP. Best dan kelakar drama nih, tambah-tambah Park Seo Joon semakin hensem dan seksi. Tengok jangn Tak Tengok- Ramenpedas.com

Sumber : koreandrama.org / IG #whatswrongwithsecretarykim

 

Incoming search terms:

Pakej Percutian Lombok Yang Romantis

Pakej Percutian Lombok Yang Romantis

Pakej Percutian Lombok Yang Romantis

Pakej Percutian Lombok Yang Romantis

Assalamualaikum  Sheda Baru saja Melangsungkan Perkahwinan Pada 28 april 2018 yang lepas..  Walaupun usia Perkahwinan kami sudah pun  mencecah ke angka satu Bulan.. Tetapi kerana kesibukan kerja Kami belum sempat lagi Pergi Berbulan Madu.. Sheda dan Suami  Sebenarnya Teringin Sangat Nak Berbulan madu Di Pulau- pulau Romantis Yang terkenal di Lombok Indonesia..

Kenapa Kami Memilih Lombok?? sebab di Sana  Terdapat Banyak pulau-pulau Yang Sangat Cantik Malah Pakej Percutian Lombok Juga Sangat sesuai Untuk Berbulan Madu..   Jadi Jom sheda Perkenalkan Antara 3 Pulau Yang Wajib Dilawati Ketika Berada Di sana

3 Pulau Romantis Di Lombok Indonesia

1 . Gili Nanggu

Salah satu tempat romantis yang boleh  dikunjungi ketika becuti ke Lombok bersama pasangan adalah Gili Nanggu Lombok. Gili Nanggu merupakan sebuah pulau kecil yang berada di Kabupaten Lombok Barat. Untuk menuju ke sana hanya  mengambil masa kurang satu jam dari Mataram.

memang perlu menyeberang untuk  sampai ke Gili Nanggu. Namun harga naik bot untuk  menyeberang ke sana,  sangat murah. Di Gili Nanggu, Anda dan pasangan dapat menikmati suasana yang romantis ditemani pemandangan yang sangat memukau.

Selain itu, karana pulau ini juga merupakan pulau kecil, maka Anda dan pasangan akan merasakan sedang bercuti di pulau peribadi. tambah -tambah kalau pergi di waktu-waktu yang kurang pengunjung. Lautan yang indah dan juga pasir pantai yang lembut akan menyambut Anda. Anda juga boleh snorkeling di sana.

 

Pakej percutian lombok indonesia

2  Pantai Kuta Lombok

pantai Kuta bukan hanya ada di Bali, namun di Lombok pun ada Pantai Kuta. Pantai Kuta di Lombok merupakan salah satu pantai yang sudah terkenal secara umum sebagai pantai wisata. lokasinya ada di Kabupaten Lombok Tengah.

Selain Gili Nanggu, Pantai Kuta juga merupakan salah satu tempat honeymoon di Lombok yang paling disyorkan.  ini kerana pemandangan pantai yang indah dengan pasir yang memiliki butiran besar-besar. Cukup unik dan berbeza dengan pasir pantai di tempat lain,

Selain itu, Tempat Bulan Madu Murah Meriah ini juga cukup mudah untuk dinikmati. Keindahan pantai ini akan semakin terasa ketika Anda merasa kebersihan pantai yang sangat terjaga. Lautan yang jernih juga perkhidmatan yang cukup lengkap akan membuat percutian bersama pasangan tenang dan tidak mesyusahkan.

 

pakej percutian lombok

3 Gili Trawangan

ada yang belum tahu  tentang pulau Gili Trawangan? Destinasi ini mungkin  merupakan destinasi wajib  untuk para pelancong  yang berkunjung ke Lombok.  Gili Trawangan memang sudah dikenal dan popular oleh banyak lapisan masyarakat,

Anda dan pasangan boleh menikmati suasana berdua di pulau tersebut. Tentunya ada banyak aktiviti  yang boleh dilakukan di sana. Mulai dari snorkeling, diving, atau hanya sekadar berjalan-jalan keliling pulau.

Selain itu fasilitii Gili Trawangan  sangat lengkap. Anda akan mudah menemukan penginapan, hotel, juga restoran-restoran romantis untuk menghabiskan waktu bersama pasangan Anda. Anda juga boleh melawat beberapa Tempat menarik di Gili Trawangan yang indah.

Adoi Tak sabarnyaa Nak Pergi Insyallah dalm Masa terdekat Kami akan usahakan juga Untuk Sampai Disana, Jadi Untuk Merealisasikan Impian Kami.. Kami harus  memilih agensi perlancongan yang tepat..

jadi antara banyak-banyak agensi perlancongan.. MuslimTravelBug Yang menarik Minat Kami.. Kerana Pakej percutian lombok Yang ditawarkan sangat berbaloi dan boleh dipercayai..malah ramai rakan-rakan yang dah guna pakej-pakej diorang

jika anda ingin melancong, saya rekomen anda supaya menggunakan servis perlancongan daripada Muslimtravelbug Sdn Bhd.  Mereka menyediakan servis pelancongan lengkap penerbangan ataupun hanya ground arrangement sahaja.

LENGKAP PENERBANGAN -> Pakej Percutian ke Lombok
GROUND ARRANGEMENT SAHAJA – >   Pakej Percutian Lombok

Kenapa saya rekomen mereka?

  1. Berdaftar dengan kementerian pelancongan KPL 8549
  2. Harga pakej yang sentiasa dibawah harga pasaran Malaysia.
  3. Mempunyai pejabat operasi di Malaysia dan boleh dikunjungi bila-bila masa.
  4. Ahli pejabat terdiri daripada mereka yang pernah bekerja di agensi pelancongan muslim terkenal di Malaysia dan berpengalaman luas.
  5. Professional dan diiktiraf sehingga pernah menguruskan rancangan tv ASTRO RIA untuk penggambaran SYOKNYA SEOUL.
  6. Deposit rendah dan khidmat pelanggan dan mudah dan mesra.

Butiran Lanjut :

NO PEJABAT : 03 89575770 (Isnin-Jumaat 9.00-5.30 petang)
Alamat Pejabat : B-4-2 Putra Walk Taman Pinggiran Putra 43300 Seri Kembangan Selangor
Waze : Muslimtravelbug Sdn Bhd
Email : info@muslimtravelbug.com
Laman web : muslimtravelbug.com  

pakej percutian lombok mslimtravelbug

Jadi rancanglah percutian anda dengan tepat.. jom ikot kami berbulan madu di lombok… <3 <3 <3

 

Pakej Percutian Lombok Yang Romantis

Pakej Percutian Lombok Yang Romantis

Assalamualaikum  Sheda Baru saja Melangsungkan Perkahwinan Pada 28 april 2018 yang lepas..  Walaupun usia Perkahwinan kami sudah pun  mencecah ke angka satu Bulan.. Tetapi kerana kesibukan kerja Kami belum sempat lagi Pergi Berbulan Madu.. Sheda dan Suami  Sebenarnya Teringin Sangat Nak Berbulan madu Di Pulau- pulau Romantis Yang terkenal di Lombok Indonesia..

Kenapa Kami Memilih Lombok?? sebab di Sana  Terdapat Banyak pulau-pulau Yang Sangat Cantik Malah Pakej Percutian Lombok Juga Sangat sesuai Untuk Berbulan Madu..   Jadi Jom sheda Perkenalkan Antara 3 Pulau Yang Wajib Dilawati Ketika Berada Di sana

3 Pulau Romantis Di Lombok Indonesia

1 . Gili Nanggu

Salah satu tempat romantis yang boleh  dikunjungi ketika becuti ke Lombok bersama pasangan adalah Gili Nanggu Lombok. Gili Nanggu merupakan sebuah pulau kecil yang berada di Kabupaten Lombok Barat. Untuk menuju ke sana hanya  mengambil masa kurang satu jam dari Mataram.

memang perlu menyeberang untuk  sampai ke Gili Nanggu. Namun harga naik bot untuk  menyeberang ke sana,  sangat murah. Di Gili Nanggu, Anda dan pasangan dapat menikmati suasana yang romantis ditemani pemandangan yang sangat memukau.

Selain itu, karana pulau ini juga merupakan pulau kecil, maka Anda dan pasangan akan merasakan sedang bercuti di pulau peribadi. tambah -tambah kalau pergi di waktu-waktu yang kurang pengunjung. Lautan yang indah dan juga pasir pantai yang lembut akan menyambut Anda. Anda juga boleh snorkeling di sana.

 

Pakej percutian lombok indonesia

2  Pantai Kuta Lombok

pantai Kuta bukan hanya ada di Bali, namun di Lombok pun ada Pantai Kuta. Pantai Kuta di Lombok merupakan salah satu pantai yang sudah terkenal secara umum sebagai pantai wisata. lokasinya ada di Kabupaten Lombok Tengah.

Selain Gili Nanggu, Pantai Kuta juga merupakan salah satu tempat honeymoon di Lombok yang paling disyorkan.  ini kerana pemandangan pantai yang indah dengan pasir yang memiliki butiran besar-besar. Cukup unik dan berbeza dengan pasir pantai di tempat lain,

Selain itu, Tempat Bulan Madu Murah Meriah ini juga cukup mudah untuk dinikmati. Keindahan pantai ini akan semakin terasa ketika Anda merasa kebersihan pantai yang sangat terjaga. Lautan yang jernih juga perkhidmatan yang cukup lengkap akan membuat percutian bersama pasangan tenang dan tidak mesyusahkan.

 

pakej percutian lombok

3 Gili Trawangan

ada yang belum tahu  tentang pulau Gili Trawangan? Destinasi ini mungkin  merupakan destinasi wajib  untuk para pelancong  yang berkunjung ke Lombok.  Gili Trawangan memang sudah dikenal dan popular oleh banyak lapisan masyarakat,

Anda dan pasangan boleh menikmati suasana berdua di pulau tersebut. Tentunya ada banyak aktiviti  yang boleh dilakukan di sana. Mulai dari snorkeling, diving, atau hanya sekadar berjalan-jalan keliling pulau.

Selain itu fasilitii Gili Trawangan  sangat lengkap. Anda akan mudah menemukan penginapan, hotel, juga restoran-restoran romantis untuk menghabiskan waktu bersama pasangan Anda. Anda juga boleh melawat beberapa Tempat menarik di Gili Trawangan yang indah.

Adoi Tak sabarnyaa Nak Pergi Insyallah dalm Masa terdekat Kami akan usahakan juga Untuk Sampai Disana, Jadi Untuk Merealisasikan Impian Kami.. Kami harus  memilih agensi perlancongan yang tepat..

jadi antara banyak-banyak agensi perlancongan.. MuslimTravelBug Yang menarik Minat Kami.. Kerana Pakej percutian lombok Yang ditawarkan sangat berbaloi dan boleh dipercayai..malah ramai rakan-rakan yang dah guna pakej-pakej diorang

jika anda ingin melancong, saya rekomen anda supaya menggunakan servis perlancongan daripada Muslimtravelbug Sdn Bhd.  Mereka menyediakan servis pelancongan lengkap penerbangan ataupun hanya ground arrangement sahaja.

LENGKAP PENERBANGAN -> Pakej Percutian ke Lombok
GROUND ARRANGEMENT SAHAJA – >   Pakej Percutian Lombok

Kenapa saya rekomen mereka?

  1. Berdaftar dengan kementerian pelancongan KPL 8549
  2. Harga pakej yang sentiasa dibawah harga pasaran Malaysia.
  3. Mempunyai pejabat operasi di Malaysia dan boleh dikunjungi bila-bila masa.
  4. Ahli pejabat terdiri daripada mereka yang pernah bekerja di agensi pelancongan muslim terkenal di Malaysia dan berpengalaman luas.
  5. Professional dan diiktiraf sehingga pernah menguruskan rancangan tv ASTRO RIA untuk penggambaran SYOKNYA SEOUL.
  6. Deposit rendah dan khidmat pelanggan dan mudah dan mesra.

Butiran Lanjut :

NO PEJABAT : 03 89575770 (Isnin-Jumaat 9.00-5.30 petang)
Alamat Pejabat : B-4-2 Putra Walk Taman Pinggiran Putra 43300 Seri Kembangan Selangor
Waze : Muslimtravelbug Sdn Bhd
Email : info@muslimtravelbug.com
Laman web : muslimtravelbug.com  

pakej percutian lombok mslimtravelbug

Jadi rancanglah percutian anda dengan tepat.. jom ikot kami berbulan madu di lombok… <3 <3 <3

 

Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Prince Harry Dan Meghan Markle

Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Prince Harry Dan Meghan Markle

Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Prince Harry Dan Meghan Markle

 

Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Prince Harry Dan Meghan Markle

pada hari sabtu 19/05/2018 telah berlangsungnya  majlis perkahwinan ‘wedding of the year’ antara pewaris ketiga kerajaan Britain, Putera Harry dan Megan Markle.  Ratusan juta manusia diseluruh dunia turut meraikan dan menyaksikan perkahwinan diraja tersebut.

Majlis perkahwinan tersebut telah berlangsung di Gereja St George, Istana Windsor dan yang menjadi tumpuan adalah gaun pengantin perempuan sudah tentunya paling dinanti-nantikan untuk dilihat.

Ternyata Megan Markle yang telah menerima gelaran Duchess of Sussex ini mempunyai cita rasanya yang tersendiri dalam memilih rekaaan gaun pengantin untuk upacara paling bermakna dalam hidupnya.

Jadi mari RP kongsikan  lima fakta menarik megenai gaun pengantin Megan Markle yang cukup ringkas tapi elegan ini.

Pertama kali gaun pengantin perekanya adalah seorang wanita

Meghan Markle cukup anggun melangkah menuju Gereja St. George dengan mengenakan gaun pengantin dengan veil panjang dari Givenchy rekaan Clare Waight Keller . Ini adalah merupakan pertama kali dalam sejarah Givenchy gaun pengantin perempuan diraja direka oleh seorang wanita.

Seluruh dunia menanti-nantikannya

Meghan Markle tampil denagn cukup elegan dalam persalinan minimalis. Ramai yang ternanti-nanti dan menjangka gaun pengantin yang dipakai oleh pelakon ini sesuatu yang luar biasa tetapi sangkaan itu meleset sama sekali kerana gaun pengatinnya cukup ringkas tapi begitu menawan.

Ratu pinjamkan tiara untuk pengantin perempuan

Ratu Britain, iaitu Ratu Elizabeth turut meminjamkan tiara istimewa khusus untuk Meghan Markle iaitu Tiara yang bertahtakan berlian ini dibuat dari tahun 1932.

Semua jangkaan pereka salah

Semua media di seluruh dunia salah ramalan tentang siapa pereka gaun pengantin Meghan Markle. Clare Waight Keller dari Givenchy pereka tersebut memegang erat rahsia sehinggalah pada hari berlangsungnya upacara perkahwinan. Sebelumnya ada banyak nama pereka turut disebut disebut, diantaranya Erdem dan Ralph & Russo.

Bakal cipta trend terbaru

Meskipun ringkas tetapi gaya gaun pengantin Gaun pengantin Megan Markle ini dikatakan akan menjadi ikutan ramai kerana inya cukup elegan. Kalau  sebelum ini sejak Kate Middleton mengenakan gaun pengantin karya Sarah Burton dari Alexander McQueen, gaya gaun pengantin Kate menjadi begitu popular di seluruh dunia dan sudah pastinya trend ini akan berulang dengan gaya Megan Markle pula.

 

Tahniahh diucapkan kepada Putera Harry apabila menamatkan zaman bujangnya bersama wanita pilihan, Meghan Markle yang juga seorang pelakon Hollywood. Majlis telah dilangsungkan dengan penuh adat istiadat serta turut dihadiri artis-artis orang ternama seperti Oprah Winfrey, George Clooney, Tom Hardy, Idris Elba, Venus Williams namun yang paling menarik perhatian sekali adalah kehadiran David Beckham dan isteri Victoria Beckham.

Walaupun usianya telah mencecah 40-an, ternyata kehadirannya dan isteri Victoria Beckham menjadi topik dan perbualan hangat di laman media sosial. jadi mari RP kongsikan beberapa Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Prince Harry Dan Meghan Markle;

 

Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Prince Harry Dan Meghan Markle

 

gambar perkahwinan Prince harry dan Meghan Markle

 

gambar perkahwinan Prince harry dan Meghan Markle

 

wedding of the year prince harry dan megan marklewedding of prince harry and megan markle

 

gambar-gambar perkahwinan diraja prince harry dan megan markle

 

gambar-gambar perkahwinan diraja prince harry dan megan markle

 

prince harry dan megan markle berkahwin

 

prince harry dan megan markle berkahwin

 

wedding of the year prince harry dan megan markle

 

prince harry dan megan markle wedding

 

 

 

 

Tahniahh sekali lagi kepada Putera Harry dan Meghan Markle diatas perkahwinan yang begitu meriah dan didoakan seluruh dunia. Semoga perkahwinan ini kan terus berkekalan.-Ramenpedas.com

Sumber IG #Royalwedding / The New York Times / Fox News / youtube BBC

Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Prince Harry Dan Meghan Markle

 

Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Prince Harry Dan Meghan Markle

pada hari sabtu 19/05/2018 telah berlangsungnya  majlis perkahwinan ‘wedding of the year’ antara pewaris ketiga kerajaan Britain, Putera Harry dan Megan Markle.  Ratusan juta manusia diseluruh dunia turut meraikan dan menyaksikan perkahwinan diraja tersebut.

Majlis perkahwinan tersebut telah berlangsung di Gereja St George, Istana Windsor dan yang menjadi tumpuan adalah gaun pengantin perempuan sudah tentunya paling dinanti-nantikan untuk dilihat.

Ternyata Megan Markle yang telah menerima gelaran Duchess of Sussex ini mempunyai cita rasanya yang tersendiri dalam memilih rekaaan gaun pengantin untuk upacara paling bermakna dalam hidupnya.

Jadi mari RP kongsikan  lima fakta menarik megenai gaun pengantin Megan Markle yang cukup ringkas tapi elegan ini.

Pertama kali gaun pengantin perekanya adalah seorang wanita

Meghan Markle cukup anggun melangkah menuju Gereja St. George dengan mengenakan gaun pengantin dengan veil panjang dari Givenchy rekaan Clare Waight Keller . Ini adalah merupakan pertama kali dalam sejarah Givenchy gaun pengantin perempuan diraja direka oleh seorang wanita.

Seluruh dunia menanti-nantikannya

Meghan Markle tampil denagn cukup elegan dalam persalinan minimalis. Ramai yang ternanti-nanti dan menjangka gaun pengantin yang dipakai oleh pelakon ini sesuatu yang luar biasa tetapi sangkaan itu meleset sama sekali kerana gaun pengatinnya cukup ringkas tapi begitu menawan.

Ratu pinjamkan tiara untuk pengantin perempuan

Ratu Britain, iaitu Ratu Elizabeth turut meminjamkan tiara istimewa khusus untuk Meghan Markle iaitu Tiara yang bertahtakan berlian ini dibuat dari tahun 1932.

Semua jangkaan pereka salah

Semua media di seluruh dunia salah ramalan tentang siapa pereka gaun pengantin Meghan Markle. Clare Waight Keller dari Givenchy pereka tersebut memegang erat rahsia sehinggalah pada hari berlangsungnya upacara perkahwinan. Sebelumnya ada banyak nama pereka turut disebut disebut, diantaranya Erdem dan Ralph & Russo.

Bakal cipta trend terbaru

Meskipun ringkas tetapi gaya gaun pengantin Gaun pengantin Megan Markle ini dikatakan akan menjadi ikutan ramai kerana inya cukup elegan. Kalau  sebelum ini sejak Kate Middleton mengenakan gaun pengantin karya Sarah Burton dari Alexander McQueen, gaya gaun pengantin Kate menjadi begitu popular di seluruh dunia dan sudah pastinya trend ini akan berulang dengan gaya Megan Markle pula.

 

Tahniahh diucapkan kepada Putera Harry apabila menamatkan zaman bujangnya bersama wanita pilihan, Meghan Markle yang juga seorang pelakon Hollywood. Majlis telah dilangsungkan dengan penuh adat istiadat serta turut dihadiri artis-artis orang ternama seperti Oprah Winfrey, George Clooney, Tom Hardy, Idris Elba, Venus Williams namun yang paling menarik perhatian sekali adalah kehadiran David Beckham dan isteri Victoria Beckham.

Walaupun usianya telah mencecah 40-an, ternyata kehadirannya dan isteri Victoria Beckham menjadi topik dan perbualan hangat di laman media sosial. jadi mari RP kongsikan beberapa Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Prince Harry Dan Meghan Markle;

 

Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Prince Harry Dan Meghan Markle

 

gambar perkahwinan Prince harry dan Meghan Markle

 

gambar perkahwinan Prince harry dan Meghan Markle

 

wedding of the year prince harry dan megan marklewedding of prince harry and megan markle

 

gambar-gambar perkahwinan diraja prince harry dan megan markle

 

gambar-gambar perkahwinan diraja prince harry dan megan markle

 

prince harry dan megan markle berkahwin

 

prince harry dan megan markle berkahwin

 

wedding of the year prince harry dan megan markle

 

prince harry dan megan markle wedding

 

 

 

 

Tahniahh sekali lagi kepada Putera Harry dan Meghan Markle diatas perkahwinan yang begitu meriah dan didoakan seluruh dunia. Semoga perkahwinan ini kan terus berkekalan.-Ramenpedas.com

Sumber IG #Royalwedding / The New York Times / Fox News / youtube BBC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.