Home » parenting » Petua Anak Sembelit

Petua Anak Sembelit

Tips Merawat Anak Sembelit

 

Petua Anak Sembelit

Rasanya ramai antara kita yang mengalami masalah anak yang sukar membuang air besar,
Mungkin ada yang baby yang kadang-kadang sampai 4-5 hari..

Ada masa terpaksa mengunakan cecair yang di beli di farmasi,akibat risau terlalu lama
anak anda tidak membuang air besar…

Tips Merawat Anak Sembelit

 

SEBAB BERLAKU

Kemungkinan ia terjadi kerana susu tepung yang anda beri tidak sesuai dengan baby..
Tapi ramai ke yang tahu bab susu ni?rasanya ramai juga antara kita dah mencuba pelbagai,
Jenis susu dan dah naik jemu ingin mencuba..yang terbaik adalah susu ibu,tapi di zaman..
Sekarang ini kebanyakan wanita terpaksa memberi susu tepung kepada baby atas faktor
Kerja..dan ada setengah wanita tidak mempunyai susu badan yang boleh bertahan lama..

Petua Anak Sembelit

CARA PENYELESAIAN

 

Disini PP nak kongsikan sedikit petua orang dulu2,iaitu campurkan sedikit tepung ubi ke dalam susu anak anda,kerana kita tahu TEPUNG UBI ini sifatnya licin..mungkin di sebabkan itu ia memudahkan pembuangan..

Caranya: Bancuh satu sudu TEPUNG UBI dalam susu anak.  Maknanya kena kurang satu sudu susu dan tambah 1 sudu TEPUNG UBI tapi jangan menggunakan air yang terlalu panas takut TEPUNG UBI tu mengeras… tak perlu lah letak setiap kali baby minum susu..dalam sehari anda letak la sekali..

PP harap cuba la petua ni..petua Ini Mengikut Keserasian Setiap bayi Jugak.. tapi tidak salah mencuba

ramenpedas.com

Incoming search terms:

Check Also

8 Tips Mudah Mengurangkan Sakit Semasa Haid

8 Tips Mudah Mengurangkan Sakit Semasa Haid

  8 Tips Mudah Mengurangkan Sakit Semasa Haid Bagi setiap wanita  yang tidak  mengandung, belum …

9 Petua Berkesan Untuk Menghalau Cicak Di Rumah

9 Petua Berkesan Untuk Menghalau Cicak Di Rumah

Cicak merupakan binatang yang tidak berbahaya, namun kehadiran cicak boleh menggangu anak-anak kecil kita dan …

cara beli bengkung opah

KELEBIHAN BENGKUNG MODEN OPAH CUSTOM MADE

KELEBIHAN BENGKUNG MODEN OPAH CUSTOM MADE Assalamualaikum Istimewa Untuk Para-para Ibu atau bakal Ibu diluar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *