Home » Informasi » 7 Perbezaan Wanita Sebelum Dan Selepas Berkahwin

7 Perbezaan Wanita Sebelum Dan Selepas Berkahwin

7 Perbezaan Wanita Sebelum Dan Selepas Berkahwin

7 Perbezaan Wanita Sebelum Dan Selepas Berkahwin

Sebenarnya bila sahaja seorang wanita itu berkahwin dan mempunyai anak, berkemungkinan besar 7 perkara ini akan bertukar secara mendadak dalam kehidupan seharian mereka. Jom PP kongsikan 7 Perbezaan Wanita Sebelum Dan Selepas Berkahwin;

Tak percaya? Cuba bandingkan dengan diri korang. Hehe.

  1. Dulu badan cantik, kurus dan mengancam, tapi sekarang

Kalau dulu sebelum kawin badan macam kerengga, persis model serta cantik menawan tapi sekarang bila dah kawin  badansudah persis tong drum, lemak sana sini. Kenyataan yangmemang  menyakitkan hati dan mata sendiri. Tetapi tidak semua ade juga yang maintain.

 

 

 

  1. Kurang waktu bergosip dan makan-makan dengan kawan

Kalau dulu sebelum kahwin asal member talifon jew, mesti cakap ok dan kuar la jumpa kawan gosip-gosip. Ada je cerita nak kongsikan, padahal dah jumpa hari-hari. Tapi sekarang bila dah kahwin masa dengan kawan itu sudah digantikan dengan aktiviti melayan anak-anak dan suami tercinta.

apabila wanita dah kahwin

 

  1. Tiada lagi istilah si gadis fashionista

Kalau dulu sebelum kahwin rajin la bershopping, tapi sekarang bila sudah kahwin Macam mana la nak jadi fashionistanya bila baju sendiri pun dah lama tak pergi beli. Baju glamour habis penuh muak anak dan sebagainya. Dulu pakai kasut tumit tinggi, sekarang pakai selipar lagi selesa.

  1. Shopping makeup vs shopping barang keperluan dapur

Kalau dulu sebelum kahwin selalu la shopping barangan makeup adalah satu keutamaan tiap-tiap bulan ada koleksi lipstik baru la, bedak muka la,  tapi sekarang bla sudah kahwin memang berbeza bila setiap minggu pergi ke Tesco beli barang keperluan dapur.

  1. Selfie diri sendiri dah kurang, gambar anak pula yang lebih

Kalau dulu sebelum kahwin gambar selfie dengan mulut itik tu yang banyk kt Instagram, tapi bila sudah kahwin gambar anak tidur, anak merangkak, anak tumbuh gigi, anak nyanyi, anak makan, semua diupload di Instagram, sampaikan gambar suami pun dah kurang.

 

  1. Travel backpacking? Lupakan sahaja semuanya

Kalau dulu sebelum kahwin tu bolehla nak buat ‘pack & go’, jalan sana , jalan sini Tapi sekarang bila sudah kahwin mesti akan fikir keselesaan semua dahulu. Contoh mesti nak pilih hotel yang menyediakan kemudahan lengkap. Lagi-lagi bila ada anak kecil. Semua kena siapkan, botol susu, pampers, ubat-ubatan jenuh satu hari berkemas.

 

dah kahwin tak boleh tengok wayang

  1. Late night movie? Tiada masa dah untuk itu

Kalau dulu sebelum kahwin bolehla, sekarang bila sudah kahwin jangankan nak tegok ‘late night movie’, nak pergi tengok wayang pun dah susah. Dah nak kena hantar anak-anak kecil ke rumah mak atau mak mertua dulu. Itupun hati gelisah je memanjang ingat anak-anak. Betul tak?

Haa itulah perbezaannya, tapi perkahwinan itu kan membahagiakan-ramenpedas.com

sumber : ohbulan

 

Incoming search terms:

Check Also

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Yuna Dan Adam Sinclair

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Yuna Dan Adam Sinclair

  Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Yuna Dan Adam Sinclair Tahniahh diucapkan dan pada 05 Julai …

Gambar Sekitar Majlis Berinai dan Resepsi Ummi Nazeera Dan Dr. Izzar

Gambar Sekitar Majlis Berinai dan Resepsi Ummi Nazeera Dan Dr. Izzar

  Gambar Sekitar Majlis Berinai dan Resepsi Ummi Nazeera Dan Dr. Izzar Selesai mengadakan majlis …

Gambar Sekitar Majlis Meraikan Pernikahan Ummi Nazeera Dan Dr. Izzar

Gambar Sekitar Majlis Meraikan Pernikahan Ummi Nazeera Dan Dr. Izzar

  Gambar Sekitar Majlis Meraikan Pernikahan Ummi Nazeera Dan Dr. Izzar Tahniahhh diucapkan kepada pelakon …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *